CSM Oradea, vicecampioana României la polo pe apă, a trecut lejer de sferturile de finală ale Cupei României învingând 21-6 pe Poli Cluj-Napoca. Tot ieri, dar după închiderea ediţiei, orădenii au disputat semifinala cu Dinamo Bucureşti.

Cum era de aşteptat, echipa pregătită de Dorin Costrăş a învins fără nicio emoţie formaţia clujeană Politehnica. Reîntors din cantonamentul echipei sale naţionale, japonezul Yusuke Inaba, deşi cu o mică problemă la umărul mâinii de aruncare, şi-a făcut din plin simţită prezenţa în bazin marcând cele mai multe goluri (4) pentru bihoreni. Excelent în această partidă a fost şi internaţionalul Vlad Georgescu, autorul a 3 goluri în poarta clujenilor.

În celelate două sferturi de finală s-au înregistrat următoarele rezultate: Dinamo Bucureşti, adversara orădenilor din smifinale, a făcut la rândul ei scor (22-2) cu Rapid Bucureşti în timp ce Corona Braşov a obţinut o victorie mai strânsă (14-10) în faţa echipei Sportul Studenţesc. Cum Steaua Bucureşti era deja calificată din oficiu în penultimul act, semifinalele s-au jucat după următorul program: CSM Oradea – Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti - Corona Braşov. Destul de probabil, având în vederea valoarea loturilor de jucători pe care îi au, atât CSM Oradea cât şi Steaua vor accede în ultimul act al competiţiei. Finala Cupei României se va disputa astăzi, de la ora 20.00, în aceeaşi locaţie, Bazinul Steaua, la fel cum se va întâmpla şi cu jocul pentru medaliile de bronz care va avea loc de la ora 18.00.

Pentru CSM Oradea au înscris în disputa cu Poli Cluj următorii: Yusuke Inaba 4 goluri, Erik Ionescu 4, Vlad Georgescu 3, Nichita Ilisie 3, Czenk Ferenc 2, Silvian Colodrovschi 2, Viktor Kovats 1 şi Cristian Dobre 1.