Duminică seara se decernează primul trofeu oficial în fotbalul judeţean după o absenţă de doi ani. Victoria Avram Iancu şi Foresta Tileagd îşi vor disputa de la ora 17.30 finala fazei judeţene a Cupei României la fotbal, partida disputându-se pe teren neutru, la Salonta.

Conform Jandarmeriei şi IPJ Bihor, coordonatorii organizării evenimentului, alături de AJF Bihor, participanţii trebuie să respecte condiţiile protocolului medical pentru reluarea competiţiilor sportive atât pentru jucători, staff, cât şi pentru spectatori. Intrarea este liberă, dar cu respectarea condiţiilor prevăzute în protocolul medical.

Victoria Avram Iancu, care a câştigat ultima dată Cupa pe plan local în 2006, a ajuns în finală după două victorii clare asupra Universităţii Oradea (4-1) şi CS Bihorului Beiuş (4-0), ambele partide disputându-le pe teren propriu. În schimb, Foresta Tileagd a pierdut primul joc (0-1) cu CS Bihorul Beiuş, dar s-a calificat în turul următor prin prisma eşecului la o diferenţă mai mică decât a studenţilor orădeni. În semifinale, Foresta a eliminat în deplasare pe Voinţa Ciumeghiu, scor 4-1.

Câştigătoarea va juca pe 28 iulie în primul tur al fazei naţionale a Cupei României.