Baza Tineretului din Oradea a fost cea care, la sfârșitul săptămânii trecute, a găzduit prima ediție a Cupei Socca la minifotbal, întrecere la care au fost prezente echipe din mai multe orașe ale țării. Câștigătoarea competiției a fost formația orădeană Bad Boys.

Alături de Bad Boys, la startul întrecerii a mai fost prezentă o altă formație orădeană. Este vorba despre echipa Dedeman, cea care avea să joace o semifinală chiar împotriva concitadinilor de la Bad Boys. În prima fază a competiției, cele două formații au fost repartizate în grupe diferite. Cum „Băieții Răi” au avut un parcurs perfect, cu victorii pe linie în cele 5 jocuri disputate, echipa manageriată de către Sorin Rădeanu a făcut pasul lejer în sferturile de finală. Dedeman a ajuns în această fază a competiției după ce a terminat pe locul al doilea în grupa din care a făcut parte, dar în prima fază direct eliminatorie, Dedeman s-a impus cu 3-1 în meciul cu Gemina Cluj. Bad Boys a câștigat 6-0 sfertul de finală cu  Rontransmar Bistrița.

Bad Boys și Dedeman, față-n față în semifinale

În semifinale însă cele două echipe orădene s-au aflat, din păcate, față în față. După un joc echilibrat, rezultatul la finele timpului regulamentar a fost 2-2. S-a trecut la executarea loviturilor de departajare acolo unde sângele mai rece l-au avut „Băieții Răi”, cei care s-au impus în cele din urmă cu 4-3 după executarea penalty-urilor. În finala mică a competiției, Dedeman s-a impus cu 3-1 în partida cu Youg Boys Târgu Mureș. În finala mare, Bad Boys a avut în față pe Taylor Red Deva, formație care câștigase la rândul ei grupa din care a făcut parte și care a avut printre jucători doi foști internaționali de futsal. Cu toate acestea, orădenii s-au dovedit a fi mai buni  astfel încât trofeul primei ediții a Cupei Socca a ajuns la Bad Boys. Bihorenii s-au impus cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de către Alex Lezeu, de două ori, și Cosmin Letan.

Premii individuale orădeni

Festivitatea de premiere a fost oficiată de reprezentanții Federației Române de Minifotbal  împreună cu Spiros Baltsavias. Au fost acordate și premii individuale, două dintre acestea revenindu-le orădenilor: cel mai bun portar Răzvan Egri (Bad Boys) și golgheterul campionatului Vlad Costea (Dedeman), cu 14 goluri marcate.

La mijloc de octombrie în Insula Creta

În perioada 17-20 octopmbrie, anul curent, în Insula Creta, va avea loc Liga Campionilor Socca, întrecere la startul căreia se vor afla primele trei clasate de la Cupa Socca România astfel că orădenii de la Bad Boys și Dedeman au biletele asigurate pentru această competiție.

Lotul Bad Boys Oradea: Hojda Bogdan, Egri Răzvan – Letan Cosmin, Micaș Adrian, Andor Cristian, Lezeu Alexandru, Giura Răzvan, Mintaș Bogdan, Covaciu Carlos, Dobrescu Victor, Onița Mircea, Pataki Zalan. Antrenor-jucător: Sergiu Motoș. Manager: Sorin Rădeanu

Lotul Dedeman Oradea: Cosmin Hava – Claudiu Copil, Erik Tiponuț, Vlad Costea, Cristian Fitero, Sorin Ban, Sergiu Ban, Laurențiu Prundaru, Sorin Ungur, Dacian Jurcuț, Marcel Gal, Alexandru Jurcuț. Manager: Ionuț Mateiu