UEFA a extins termenul în procesul de obţinere a licenţei în vederea participării la ediţia 2020-2021 a cupelor europene până la 30 aprilie în contextul pandemiei de coronavirus, informează Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Iniţial, cluburile din Liga I care depuneau dosarul pentru obţinerea licenţei de cupe europene trebuiau să dovedească faptul că nu au restanţe financiare până la 31 martie.

„În cadrul videoconferinţei organizate de UEFA în data de 17 martie cu liderii asociaţiilor naţionale a fost abordat şi subiectul privind procesul de licenţiere pentru sezonul 2020-2021. În contextul situaţiei cauzate de pandemia Covid-19 şi a impactului financiar, Comitetul Executiv UEFA a decis o modificare de regulament, aplicată articolelor 49, 50 şi 50bis din Regulamentul de Licenţiere şi Fair Play Financiar la nivel european: termenul până la care cluburile aplicante trebuie să dovedească faptul că nu au restanţe financiare a fost extins de la 31 martie la 30 aprilie 2020", se menţionează pe site-ul citat.

UEFA continuă să monitorizeze situaţia şi va informa din timp orice alte modificări în procesul de acordare a licenţei de participare în competiţiile continentale.

Pe baza clarificărilor pe care urmează să le primească de la UEFA, Administraţia de licenţiere din România va comunica în cel mai scurt timp cluburilor solicitante toate aspectele legate de implementarea acestui nou termen în procedurile de lucru.