Continuăm mini-serialul cu cei mai buni, cei mai importanți jucători din istorie ai clubului CAO/NAC Oradea, așa cum sunt ei prezentați într-o viitoare carte, „Istoria clubului de fotbal CAO/NAC Oradea'', care urmează să vadă lumina tiparului în curând. Tehnicianul român a stabilit câteva recorduri uimitoare la Ajax Amsterdam.

„Pentru faptul că am avut această dublă naționalitate, atât în copilărie, cât și la maturitate, m-am simțit ca între ciocan și nicovală. Ba veneau ungurii la mine și îmi ziceau să le spun românilor s-o lase mai moale, ba veneau românii la mine să îmi spună să le zic ungurilor să se mai liniștească. Numele meu corect se scrie Kovacs sau ungurește Kovács. Înseamnă fierar. Ungurii îmi spuneau István, de-aici și diminutivul Piști, românii, Ștefan. Tata era ungur, mama româncă, bunicii evrei, străbunicii sârbi”. Cu altă ocazie a declarat: „Sunt mândru că sunt român''.

 

La Ajax - 7 trofee / 81 de victorii în 94 de meciuri!

Ștefan Kovacs a stabilit un record incredibil la Ajax:

Meciuri în campionat: 60 victorii / 3 egaluri / 5 înfrângeri

Meciuri în Cupa Olandei: 5 victorii / 1 egal / 0 înfrângeri

Meciuri în Cupa Campionilor Europeni: 13 victorii / 2 egaluri / 1 înfrângere

Meciuri în Supercupa Europei: 2 victorii / 0 egaluri / 0 înfrângeri

Meciuri în Cupa Intercontinentală: 1 victorie / 1 egal / 0 înfrângeri

Total meciuri: 94 (81 victorii / 7 egaluri / 6 înfrângeri)

Procentajul victoriilor: 86%.

Fragment din „Istoria clubului orădean de fotbal CAO/NAC Oradea”.

Și iată, stimați cititori, că am ajuns la capătul mini-seriei în care am încercat să zugrăvim portretul a 11 jucători importanți dintre cei 25 aleși ca fiind cei mai reprezentativi, mai emblematici, în lucrarea care descrie istoria în amănunțime a celui mai celebru club de fotbal din Bihor, CAO/NAC Oradea. Pentru a afla detalii despre activitatea celorlalți jucători și a clubului în ansamblu va trebui să mai aveți puțină răbdare până la finalizarea lucrării cu titlul „Istoria clubului de fotbal CAO/NAC Oradea'', care va fi gata, cândva, în a doua parte a acestui an. Vă mulțumim pentru interesul arătat!