CSM U Oradea evoluează de 15 sezoane în primul eșalon baschetbalistic al României. În această perioadă, echipa de baschet masculin a cucerit patru trofee interne (trei titluri naționale și o Supercupă), disputând încă o finală de campionat și cinci de cupă, clasându-se de șase ori pe podiumul Ligii Naționale de baschet masculin.

De la înființare, echipa de baschet a susținut 608 meciuri oficiale în Liga Națională, Cupa României, SuperCupa României și în cupele europene – FIBA EuroChallenge, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup. Conform siteului oficial al clubului orădean, CSM U a câștigat 337 meciuri și a pierdut 271, având un procent de reușită de 55.42%. CSM Oradea are un bilanț de 22 victorii - 34 înfrângeri în cupele europene, 285-214 în Liga Națională (cumulat sezon regulat, playout și playoff), 29-21 în Cupa României, respectiv 1-2 în SuperCupă. Ultimul  meci oficial l-a disputat pe 7 martie, la Cluj-Napoca, pierdut dramatic, scor 88-89, cu U BT.  Liga Națională de baschet masculin a fost întreruptă la 10 martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus fără a se ști deocamdată dacă va fi reluată sau nu.

Echipa orădeană a jucat cu trofeul pe masă de 12 ori: de patru ori în Liga Națională, de cinci ori în Cupa României și de trei ori în SuperCupă, reușind de patru ori să-l cucerească, de trei ori în campionat și o dată în  Supercupă. Roș-albaștrilor le lipsește din palmares Cupa României, competiție în care ai jucat de cinci ori finala, pierdută de fiecară dată.

Înființată în vara anului 2003, la inițiativa regretatului Antonio Alexe, a lui Șerban Sere și a lui Mircea Matei, echipa de baschet a fost preluată de Clubul Sportiv Municipal Oradea în vara anului 2005, după ce a obținut promovarea în primul eșalon.