Liga a IV-a la fotbal Bihor debutează la finele acestei săptămâni o dată cu disputarea rundei inaugurale. Revenită la formatul cu o singură serie de 16 echipe, eșalonul al 4-lea bihorean pare a avea drept favorită la câștigarea campionatului echipa Bihorul Beiuș. Cu toate acestea, formații precum CAO, Foresta Tileagd și, de ce nu, Transilvania Academy au șansele lor în lupta pentru glorie.

Cel mai importnat joc din cadrul etapei inaugurale se va disputa pe Stadionul Municipal din Salonta acolo unde Olimpia va primi vizita echipei Bihorul Beiuș, formație care s-a întărit semnificativ în această pauză competițională. Cu toate acestea, formația beiușeană pregătită de către Vlad Silaghi nu pare a avea o misiune facilă în fața Olimpiei, echipă care a terminat pe locul al 6-lea în playoff-ul Ligii a IV-a din sezonul trecut. În același timp, beiușenii au terminat întrecerea pe locul al 4-lea, dar în ediția de campionat care stă să înceapă există evidente intenții de atacare a promovării. La Paleu va avea loc o partidă cu o favorită certă la victorie. Este vorba despre CAO care nu concepe să nu debuteze altfel decât cu dreptul în fața unui adversar precum Izvorul Cociuba Mare. Cu un nou antrenor principal, în persoana lui Andrei Haș, CAO a arătat bine în partidele disputate sub conducerea acestuia.

 

Transilvania Academy, o echipă de urmărit

O altă partidă de interes ridicat din runda inaugurală pare a fi cea dintre CS Oșorhei și Foresta Tileagd, ambele formații participante în playoff-ul ediției trecute de campionat. Dacă CS Oșorhei a încheiat competiția pe locul al 7-lea, Foresta a devenit, ușor neaștepat, vicecampioana județului Bihor. Alte două formații de urmărit în viitoarea ediție de campionat și care se vor afla față în față în prima etapă sunt Transilvania Academy și Universitatea Oradea. Cea dintâi, echipă pregătită de către Paul Popovits, a obținut câteva rezultate surprinzătoare în sensul bun al cuvântului în perioada precompetițională și în cele două tururi ale Cupei României - faza județeană. În pregătiri, Transilvania Academy a învins categoric, scor 4-0, pe CS Diosig, campioana Bihorului și echipă de Liga a III-a la acest moment, iar în competiția KO a adminstrat corecții severe echipelor Vida Pomenezeu (13-1) și Slovan Valea Cerului (14-0). Așadar deși vine din Liga a V-a, Transilvania Academy pare a-și anunța, prin aceste rezultate, candidatura la un loc în vârful ierarhiei Ligii a IV-a.

În ultimele patru partide, care se vor disputa duminică, față în față se vor afla echipe care, cel puțin la prima vedere, nu par să se fi înscris în lupta pentru câștigarea campionatului.

 

Programul primei etape arată astfel:

Sâmbătă, 24 august, ora 11.00

Olimpia Salonta - Bihorul Beiuş

CA Oradea - Izvorul Cociuba Mare (la Paleu)

CS Oşorhei - Foresta Tileagd (la Alparea)

Transilvania Academy - Universitatea Oradea

 

Duminică, 25 august, ora 18.00

Victoria Avram Iancu - CSO Ştei

AS Olcea - Unirea Valea lui Mihai

CS Vadu Crişului - Voinţa Cheresig

CSC Hidişelu de Sus - Crişul Aleşd