Turneul preliminar al Grupei C, de calificare în grupele Ligii Campionilor, a debutat perfect pentru formația orădeană pregătită de către Petar Kovacevic. Bihorenii au învins categoric, scor 20-8 (2-1, 8-3, 4-3, 6-1), pe Enka Istanbul, vicecampioana Turciei, la Bazinul Ioan Alexadrescu.

După cum o arată scorul pe reprize, jocul a fost echilibrat în debutul partidei, primul sfert fiind adjdecat la limită (2-1) de către roș-albaștri. A urmat apoi o lecție de polo acordată de orădeni turcilor care, la pauza mare, se aflau în dezavantaj cu 6 goluri, scor 10-4. Situația s-a reechilibrat pe parcursul sfertului al treilea terminat 4-3 pentru CSM Oradea după care a urmat o nouă demonstrație de forță a gazdelor care au câștigat 6-1 secvența decisivă. Așadar succes categoric obținut de bihoreni în fața vicecampionei Turciei dar până la calificarea în grupele Ligii Campionilor mai există un drum lung și foarte dificil, AN Brescia, Spandau Berlin și PAOK Salonik fiind formații foarte puternice. „În celălalt meci al zilei de deschidere în cadrul turneului de la Oradea, Spandau 04 Berlin a învins PAOK Salonic, scor 12-10, la capătul unui meci extrem de echilibrat, presărat cu numeroase schimbări de situație pe tabela de marcaj”, informează CSM Oradea.

Următorul joc al orădenilor se va disputa în această seară, de la ora 18.30, în aceeași locație, în compania echipei Spandau Berlin, campioana Germaniei. De la ora 20.30 se vor duela AN Brescia și PAOK Salonic. Enka Istanbul va sta.

CSM Oradea: Dobozanov, Gavriș - portari; Belényesi 5 goluri, Negrean 3, M. Gheorghe, I. Szabó 2, N. Ilisie 2, Gusarov 2, Gardasevic 4, Klutsch, Vancsik 2, Czenk, Insinna. Antrenor: Petar Kovacevic.