Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea a depus documentația necesară pentru a îndeplini primul pas în ceea ce privește înscrierea în cupele europene. A treia clasată în ultima ediție de campionat a făcut o solicitare pentru a fi acceptată în următoarea ediție FIBA Europe Cup, competiție în care a mai activat de șapte ori.

CSM Oradea a susținut 43 partide în FIBA Europe Cup, obținând medalia de bronz în ediția 2020/21. În sezonul 2021/22, echipa antrenată de Cristian Achim a avansat până în sferturile de finală ale aceleiași competiții. În cele nouă campanii din cupele europene, gruparea orădeană a disputat 77 de jocuri oficiale, având cel mai îndelungat parcurs în cupele europene pentru o echipă de baschet din România, în sezonul competițional 2016/17, în care a bifat 20 de meciuri.

„Data limită pentru înscrierea în competițiile organizate sub egida FIBA Europe pentru stagiunea 2022/23 este 1 Iulie 2022. Așadar, în următoarele mai bine de două săptămâni toate echipele care și-au câștigat pe teren dreptul de a candida pentru un loc în cupele europene se pot anunța, urmând ca ulterior, în funcție de numărul echipelor participante, să se stabilească sistemul competițional, respectiv necesitatea organizării de tururi preliminare”, menționează site-ul oficial al clubului orădean.

Tragerea la sorți a jocurilor din FIBA Europe Cup va avea loc la Munchen, pe 14 Iulie 2022. Tot în FIBA Europe Cup are drept de înscriere CSO Voluntari, în timp ce campioana U BT Cluj va participa în Liga Campionilor.