CFR Cluj și-a aflat adversara din primul tur al Ligii Campionilor. Ardelenii vor juca împotriva echipei Astana, din Kazakhstan. Primul meci va avea loc în deplasare (9/10 iulie), iar returul este programat o săptămână mai târziu (16/17 iulie), în România.

CFR Cluj a dat, astfel, peste cel mai greu cap de serie pe care îl putea înfrunta. Astana era echipa cu cel mai bun coeficient dintre toate echipele din urna favoritelor. Celelalte formații erau Ludogorets (BUL),
Staeua Roşie Belgrads (SRB), Shkëndija (MKD) și IK (SWE). La Astana este legitimat și un fotbalist român. Dorin Rotariu s-a transferat în Kazakhstan în februarie, de la Club Brugge.

Astana este campioana din ultimii 5 ani din Kazahstan, iar de 4 ani participă mereu în grupele cupelor europene. Lotul echipei valorează 23,73 de milioane de euro. În acest moment, echipa antrenată de ucraineanul Roman Grygorchuk este pe locul 1 în clasament, cu 35 de puncte în 16 meciuri.

Cel mai valoros jucător din lot este mijlocașul croat Marin Tomasov, 31 de ani, care valorează 3,5 milioane de euro. În lotul echipei se mai află și Antonio Rukavina, fundaș dreapta sârb, trecut pe la Villarreal. Astana joacă pe un stadion de 30.000 de locuri, cu gazon artificial.

Tabloul complet al turului 1 al Ligii Campionilor:

Astana - CFR Cluj
Ludogorets - Ferencvaros
Ararat-Armenia - AIK Stockholm
Nõmme Kalju - Shkëndija
Suduva - Steaua Roșie Belgrad
FK Partizani - Qarabag
Slovan Bratislava - FK Sudjeska
Celtic - FK Sarajevo
Sheriff Tiraspol - Saburtalo
Dudelange - Valletta
Linfield - Rosenborg
Valur Reykjavik - NK Maribor
Dundalk - Riga
New Saints - Winners Prelimnary
HJK Helsinki - HB Torshavn
Bate Borisov - Pias Gliwice