Conducerea FRH se confruntă cu o situație ingrată care va trebui lămurită în data de 18 mai. Federația Europeană de Handbal (EHF) a dat termen limită pentru trimiterea echipelor participante în Liga Campionilor data de 1 iunie.

 

Opinii împărțite

Din acest motiv, Alexandru Dedu, președintele FRH, împreună cu Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, au purtat discuții cu reprezentanții echipelor feminine din Liga Națională despre cum este văzut finalul de sezon în handbalul feminin românesc. Discuțiile au fost pur consultative, decizia urmând să aparțină exclusiv Consiliului de Administrație al FRH. Cum era de aștepat, fiecare conducător și-a urmărit interesul propriei echipe, astfel că opțiunile au fost împărțite. Dacă reprezentanții echipei din Râmnicu Vâlcea, campioana țării, sunt pentru înghețarea sezonului, Vlad Enăchescu, conducătorul secției de handbal de la CSM București este de părere că titlul trebuie acordat. Minaur Baia Mare, a treia clasată, este și ea în favoarea acordării titlului de vampioană. Pentru varianta proprusă de campioanele de la Vâlcea s-au arătat echipele HC Zalău, U Cluj-Napoca, Rapid București și Gloria Bistrița. Reprezentanții cluburilor Măgura Cisnădie, SCM Craiova, Gloria Buzău, Dunărea Brăila, CSM Slatina și AHCM Slobozia au transmis că membrii Consiliului de Administrație ar trebui să ia o decizie.

Doar turneu final de promovare?

Dacă pentru desemnarea primelor clasate opiniile au fost împărțite, în ceea ce privește retrogradarea a existat consens. Conducătorii cluburilor din Liga Națională sunt de părere ca nicio echipă să nu retrogradeze, iar prima divizie să aibă 16 echipe în viitorul sezon competițional. Consiliul de Administrație trebuie să decidă cum se va promova și câte echipe va avea prima ligă feminină în sezonul viitor.