Cea mai titrată echipă din baschetul masculin românesc (22 de titluri naționale) a fost surclasată de către roș-albaștri care s-au impus la 22 de puncte diferență în primul joc al Turneului 6 care se desfășoară în Arena „Antonio Alexe”. Ieri seara, după înciderea ediției, s-a disputat partida CSM CSU Oradea – SCM U Craiova. Dinamo București a pierdut 75-97 (22-33, 19-21, 13-25, 21-19) duelul cu ultima campioană a României.

Cu o istorie de invidiat în baschetul masculin românesc, Dinamo București este astăzi doar o umbră față de ceea ce era în alte vremuri. Oradea și-a dominat adversara la toate capitolele, meciul fiind echilibrat doar în primele trei minute, scor 9-9. Din acel moment roș-albaștrii au zburdat practic pe teren și, după 11 puncte avantaj obținute la finele primului sfert, antrenorul Cristian Achim începuse deja să-și joace toți elevii trecuți pe foaia oficială. Până la final, cu puține excepții, jucătorii care au evoluat împotriva lui Dinamo au beneficiat de aproximativ aceleași minute. Nivelul valoric al adversarului a făcut ca doar un singur baschetbalist, juniorul Enzo Vescan, să nu reușească să înscrie dintre toți cei 12 trimiși pe teren de către tehnicianul bihorenilor, dar acesta s-a aflat doar 4 minute pe parchet. Un singur aspect al jocului nu a funcționat la bihoreni, mingile pierdut e care au fost nu mai puțin de 24. Cu un adversar, să recunoaștem, modest în față, din rândul gazdelor s-a evidențiat, poate mai mult ca niciodată, ultimul venit, americanul Garlon Green, autorul a 16 puncte. Cu 54 depuncte înscrise în prima repriză, nici nu este surprinzătorul procentajul de 86% reușit de orădeni la aruncările de 2 puncte. Deși a învins la 22 de puncte diferență, Oradea a avut în acest meci și un ecart de 27 de puncte. Dacă privim din nou spre cifrele statistice, putem vedea cu CSM CSU și-a dominat adversara la mai multe capitole: 40-22 la recuperări, 27-11 la pase decisive, 11-4 la coșurile de la distanță.

„Să fim fericiți că am pierdut la această diferență”

Extrem de fair-play la finalul partidei, tehnicianul dinamoviștilor a admis, conform baschet.ro, superioritatea evidentă a orădenilor în duelul cu echipa pe care o pregătește. „Vreau să felicit Oradea, au câștigat total meritat. Sincer, după cum am jucat noi și cum au jucat ei, trebuie să fim fericiți că am pierdut la doar 20 de puncte diferență. Pentru mine a fost un exemplu că avem atleți diferiți în cele două echipe deși obiectivul nostru este asemănător, să terminăm în primele 6”, a declarat Antonis Constantinides.

Dinamo București: Price 17 puncte (2×3p), Ferguson Masters 7 (1×3p), Calenic 4, Armwood 13, Cane 19, Năsturescu 3 (1×3p), Diaconescu, Casale 3, Popa Calotă 1, Berceanu, Abucar 6, Zetos 2. Antrenor: A. Constantinides

CSM CSU Oradea: Holt 14 (4×3p), Watson 8, T. Fometescu 8 (2×3p), Valeika 8 (1×3p), Zekovic 10 (2×3p), Broussard 10 (1×3p), Petrescu 4, Vescan, Green 16 (1×3p), Nicolescu 4, Baciu 7, N. Markovic 8. Antrenor: Cristian Achim