Vicecampioana României la baschet masculin dispută luni, 4 martie, cu începere de la ora 19.00 (Digi Sport), în Capitală, duelul cu Dinamo București, ultima clasată din Top 10 al Ligii Naționale.

O serie de frământări au afectat echipa orădeană de baschet în ultima perioadă care, pe lângă că a părăsit prematur Cupa României și a ratat calificarea în fazele superioare ale Europe Cup, mai mult sau mai puțin voit a fost obligată să facă o mutare extrem de importantă în lotul de jucători. Erick Neal, unul dintre cei mai buni componenți ai echipei s-a despărțit de CSM CSU Oradea, locul acestuia fiind luat de către Abdul Gaddy. Rămâne de văzut dacă nivelul valoric al noului jucător al roș-albaștrilor îl va atinge pe cel al spectaculosului american care își va continua cariera la Bursaspor, în puternicul campionat al Turciei.

Bihorenii - pe locul al doilea, Dinamo - ultima clasată

În acest context putem spune că Oradea are adversarul potrivit pentru a depăși aceste situații nedorite. În mod normal, Dinamo București, chiar dacă va evolua pe propriul teren, nu are cum să îi pună probleme CSM-ului având în vedere parcursul ei din acest sezon. Bucureștenii au acces în Top 10, dar parcursul lor în jocurile cu cele mai bune echipe ale Ligii Naționale este modest. Roș-albii au un bilanț negativ de doar 3 succese și nu mai puțin de 8 eșecuri cu cele mai în formă echipe din acest sezon. În schimb, Oradea se află practic la polul opus câtă vreme palmaresul ei cuprinde 9 victorii și doar 2 înfrângeri, bilanț care o plasează pe locul al doilea în Top 10, după campioana U-BT Cluj-Napoca, singura echipă invincibilă. Nici ca formă sportivă Dinamo nu are niciun argument în favoarea ei într-un duel cu Oradea. Bucureștenii au pierdut fiecare dintre ultimele trei jocuri disputate în Liga Națională, în timp ce bihorenii le-au câștigat pe fiecare dintre ultimele 5 jucate în aceeași competiție. În ceea ce privește duelurile directe, Oradea are un bilanț zdrobitor în duelurile cu Dinamo. În 22 de meciuri față în față, roș-albaștrii au reușit să se impună de 20 de ori. Mai mult, confruntarea directă cea mai recentă, disputată în acest sezon competițional, s-a terminat cu un rezultat total surpinzător prin proporțiile acestuia, scor 121-39, care le-a permis bihorenilor să se califice la turneul final al Cupei României.

Așadar, atât trecutul, cât și prezentul ne arată că bihorenii au toate argumentele în acest duel, care pare a fi inegal cu adversar care, în mod normal, nu ar trebui să îi pună probleme.