La finele unui sezon regulat sub așteptări, CSM Oradea dispută astăzi, cu începere de la ora 20.30, în Capitală, primul joc al semifinalei cu Dinamo București, revelația actualei ediții a Superligii Naționale.

După o perioadă foarte lungă de timp în care cea mai bună echipă orădeană de polo intra în playoff-ul Superligii Naționale de pe unul dintre primele două locuri pe care încheia sezonul regulat, iată că a sosist momentul în care să nu ne mai bucurăm de această stare de fapt. Situația, care era una, practic, de neconceput la debutul actualei ediții a campionatului intern, a fost posibilă ca urmare a ultimelor două eșecuri contabilizate de către formația pregătită de către Ciprian Cîmpianu. Deși a avut întreg lotul de jucători la dispoziție, CSM Oradea a capotat clar în returul cu Dinamo din Superligă, și, la limită, în ultima rundă, acasă, cu Steaua București. În aceste condiții și având în vedere sitauția din clasament la finele sezonului regulat, Oradea a intrat în playoff doar de pe locul al treilea, fiind devansată de cele două forțe din Capitală, Steaua și Dinamo. Greu de digerat un asemenea deznodămând al sezonului regulat în care Oradea, care are în echipă poloiști străini de valoare așa cum sunt Gardasevic și Filipovic, cărora li se adaugă jucători excelenți precum Negrean sau Belenyesi, pierde clar meciul cu Dinamo, o formație alcătuită exclusiv din sportivi români și, mai mult, exagerat de în vârstă pentru sportul de performanță așa cum sunt Stoenescu și Cosmin Radu. În acest context jocul de astăzi din Bazinul Dinamo ar trebui să ne arate dacă succesele bucureștenilor cu Steaua și Oradea au fost doar niște întâmplări sau chiar Dinamo a trecut la un alt nivel acum, pe final de campionat.

Meciul al doilea, în 10 aprilie

Semifinala se dispută după sistemul „cel mai bun din trei jocuri”, iar Dinamo va beneficia de avantajul bazinului propriu în eventualitatea în care va fi necesară disputarea unui meci decisiv. Biroul Federal al Federației Române de Polo a modificat calendarul competițional după ce echipa națională a României a fost invitată să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, turneele pe grupe valorice, inițial anunțate în competiție, au fost anulate. Ca urmare, playoff-ul demarează imediat după încheierea sezonului regulat. Jocul al doilea dintre CSM Oradea și Dinamo București se va disputa miercuri, 10 aprilie, la Bazinul Ioan Alexandrescu, iar eventualul meci decisiv va avea loc miercuri, 17 aprilie, în Capitală. Cele două formații și-au împărțit victoriile în sezonul regulat, fiecare dintre ele reușind să își fructifice avantajul bazinului propriu. În cealaltă semifinală a Superligii Naționale, Steaua București, campioana României și sfert-finalista LEN Euro Cup, este mare favorită în duelul cu Rapid București. Primul joc al finalei actualei ediții a Superligii este programat pentru data de 20 aprilie, anul curent.