CSM CSU Oradea a înregistrat o victorie scontată în etapa a 9-a din Liga Naţională la baschet masculin. Meciul cu Dinamo Știința, de la București, n-a fost tocmai o formalitate pentru campioană, care s-a desprins în ultima parte a jocului, scor 78-62 (15-19, 21-15, 21-10, 21-18).

 

În faţa unui adversar mult mai slab cotat, orădenii au abordat jocul fără prea multă concentrare și intensitate atât în atac, cât şi în apărare, astfel că după primul sfert Dinamo conducea cu 19-15. Încet-încet, chiar şi fără să se întrebuinţeze serios, CSM a recuperat ecartul şi a preluat conducerea, având două puncte avans la pauză (36-34), după două  aruncări libere transformate de Arturas Valeika.

Repriza secundă a început cu ratări de ambele părți, însă pe parcurs  CSM CSU a devenit tot mai eficientă şi după un parțial de 17-6 s-a desprins la 13 "lungimi" pe tabela de marcaj, diferenţă aflată pe tabelă şi la finalul sfertului trei (57-44). Echipa orădeană s-a detaşat la 15 puncte în debutul secvenței decisive, însă formația gazdă a avut o tresărire și a redus din diferenţă. Un timp de odihnă solicitat la timp de antrenorul Cristian Achim a avut darul de a reaşeza formaţia orădeană, care şi-a mărit din nou avansul, câştigând previzibil cu 78-62.

Principalii marcatori ai CSM U Oradea au fost Giordan Watson - 18 puncte, Kris Richard - 15 puncteşi Nikola Markovic - 11 puncte.

"CSM CSU Oradea a avut 9/14 la aruncările de trei puncte pentru un procentaj de 64% la acest capitol. Roș-albaștrii au terminat cu 54% la aruncările din acțiune, cu 19 procente peste formația gazdă. Alte avantaje orădene importante s-au consemnat la intercepții (10-2), posesii pierdute (11-14) și pase decisive (20-11). În schimb, Dinamo Știința s-a impus la recuperare (35-31, cu 11-3 la cele ofensive)", notează siteul oficial al CSM Oradea.

CSM CSU Oradea a jucat fără Bobe Nicolescu și Dragan Zekovic, ambii cu probleme medicale, iar la adversari au absentat Milutinovic şi Ioniţă. Roș-albaștrii au repurtat a şasea victorie consecutivă și au un bilanţ de 7 succese  şi două înfrângeri, care îi plasează pe locul 2, după U BT Cluj, care a dispus cu 89-80 de BCM U Piteşti. 

Cele două rivale se vor întâlni în etapa viitoare a Ligii Naţionale, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20.30, la Arena Antonio Alexe. Până atunci CSM U şi  U BT Cluj se vor confrunta şi  miercuri, 11 decembrie, de la ora 19, pe terenul clujenilor în prima etapă din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup.