Campioana ediţiei trecute din Liga a IV-a, Viitorul Borş, a anunţat că se retrage din campionatul de seniori, urmând să-şi continue activitatea doar la nivel juvenil.

Decizia surprinzătoare nu are la bază motive financiare, cât ponderea redusă a jucătorilor localnici şi interesul scăzut al oamenilor din comună pentru echipa de fotbal. „A fost o decizie luată împreună cu conducerea Primăriei Borș. Nu vom mai continua cu echipa de fotbal seniori, dar vom merge înainte cu cele de juniori C și E. Am trimis o adresă și la AJF Bihor și am informat despre decizia noastră. În luarea deciziei a contat spre exemplu faptul că aveam doar un jucător localnic în echipă şi numărul mic de spectatori la meciurile de acasă. Când am început activitatea, în urmă cu 16 ani, aveam peste 100-200 de oameni la meci în Liga a V-a, iar acum interesul este mult mai scăzut”, a declarat președintele Szabolcs Racz. Pe lângă cea de fotbal, Viitorul Borş mai are secţii de volei şi judo. „Decizia legată de echipa se seniori e luată pe o perioadă mai lungă. Ne vom axa pe resortul juvenil, unde avem aproximativ 60 de copii la fotbal, precum şi pe celelalte două secţii  de volei şi de judo”, a adăugat Racz Szabolcs.

Sezonul trecut Viitorul Borş a câștigat în premieră Liga IV, dar a declinat participarea la barajul de promovare, și a disputat finala fazei județene a Cupei României.

În actuala stagiune, echipa din Borş s-a calificat în play-off şi rămâne de văzut dacă AJF Bihor va nominaliza altă echipă din Seria Nord în locul ei sau faza a doua pentru câştigarea campionatului va continua cu şapte echipe.

Pe locul 5 în seria Nord a încheiat Foresta Tileagd, care însă nu are certificat de identitate sportivă (CIS), document deţinut de ocupanta locului 6, Crişul Aleşd, eligibilă astfel pentru participarea în play-off.