Selecţionerul Mirel Rădoi consideră că disputarea barajului pentru calificare la Campionatul European, cu Islanda, în luna iunie ar constitui un avantaj pentru echipa naţională de fotbal a României, datorită gazonului mult mai bun decât în această perioadă.

„Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tuturor celor implicaţi în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal şi de priorităţile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiţi să îl jucăm în această lună. Vom vedea dacă situaţia globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi aşa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie şi de condiţii meteo mai apropiate de cele cu care sunt obişnuiţi jucătorii noştri. Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competiţiile naţionale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua aşa cum preconizează UEFA. Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naţionalei, cât şi pentru toţi suporterii României, din ţară şi din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiţie! Fiţi responsabili şi protejaţi-i pe cei de lângă voi! Hai România!”, a spus Mirel Rădoi, conform site-ului oficial al FRF.

UEFA a amânat meciurile de baraj pentru calificarea la EURO pentru luna iunie a acestui an. Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni în luna iunie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.