CSU Oradea şi Tonic Oradea, cele două formaţii orădene de handbal feminin care activează la nivelul Diviziei A (Seria B) susţin la sfârşitul acestei săptămâni jocurile contând pentru etapa a III-a. Tonic joacă astăzi, de la ora 16.30, în deplasare, cu CSU Reşiţa, iar CSU Oradea va evolua pe teren propriu, duminică, de la ora 11.00, cu HC Harghita.

 

CSU Oradea, favorită cu HC Harghita

Evaluând şansele celor două formaţii bihorene în jocurile din runda a 3-a constatăm că ele sunt aceleaşi precum cele din etapă trecută, adică CSU favorită în meciul cu nou-înfiinţata HC Harghita, în timp ce Tonic porneşte cu şansa a doua în deplasarea de la a treia clasată. Echipa pregătită de către Sebastian Tudor va înfrunta o formaţie care a pierdut clar primele două partide astfel că sunt semne evidente că harghitencele mai au nevoie de timp pentru a-şi construi o echipă redutabilă. Oaspetele studentelor din Oradea au pierdut 23-29 (12-15) confruntarea cu CSU Reşiţa din etapa trecută în timp ce CSU a reuşit doar o remiză în deplasarea de la CNE Râmnicu Vâlcea care părea a fi abordabilă la prima vedere. În clasament, CSU ocupă locul al 9-lea cu 1 punct adunat după o remiză şi o înfrângere, iar HC Harghita este a 11-a clasată cu eşecuri în ambele jocuri disputate.

 

Tonic Oradea, doar şansa a doua cu CSU Reşiţa

În celălalt meci din Seria B în care este implicată o echipă bihoreană, şansele ca aceasta să revină acasă cu punct sau puncte sunt limitate. Tânăra formaţie pregătită de către Sabin Dacău se va duela în deplasare cu CSU Reşiţa, echipa de pe locul al treilea. Aceasta şi-a păstrat în mare lotul de jucătoare din sezonul trecut cărora li s-a alăturat Ioana Vezentan, revenită în Valea Domanului după experienţa de la Crişul Chişineu-Criş, echipă cu care a reuşit promovarea în Liga Naţională. O altă jucătoare de valoare din lotul gazdelor partidei de astăzi este Rebeca Vlădăşel, un inter de doar 19 ani care înscrie goluri pe bandă rulantă şi care provine din pepiniera proprie a cărăşencelor. În acest context este greu de crezut că tinerele de la Tonic vor reuşi să-şi impună jocul în Sala Polivalentă din Reşiţa.