Cea mai tânără echipă din campionatul Seriei B a Diviziei A la handbal feminin a abandonat competiţia, cauzele acestei decizii fiind multiple. Cu probleme financiare, dar şi de ordin sportiv, Tonic Sântandrei iese acum din întrecerea senioarelor, dar cu speranţa că în viitorul sezon competiţional va reveni.

Printr-o adresă trimisă Federaţiei Române de Handbal în data de 17 ianuarie, Tonic Sântandrei şi-a anunţat retragerea din campionatul Seriei B a Diviziei A. Decizia are la bază două motive principale. Cel mai important este legat de finanţarea echipei, principalul sponsor având probleme personale care nu i-au mai permis să stea în apropierea echipei. Cea de-a doua problemă este de ordin sportiv, câteva dintre jucătoare, care nu îşi văd viitorul legat de acest sport, decizând să abandoneze sportul de performanţă pentru a pune mai mult accent pe şcoală. Tonic Sântandrei va continua să funcţioneze, clubul având o echipă care activează în campionatul naţional de junioare II cu rezultate excelente. „Am decis să retragem echipa din campionat, motivele principale fiind de ordin sportiv şi financiar. Cu toate acestea, nu abandonăm activitatea, deoarece avem o echipă de junioare II, care, în proporţie de 75%, are asigurată calificarea în etapa semifinală. Cu această formaţie, plus câteva jucătoare cu experienţă, ne dorim să revenim în campionatul senioarelor în sezonul viitor, regulamentul FRH permiţând junioarelor I (acesta le va fi statutul în sezonul viitor - n.r.) să activeze şi în campionatul senioarelor”, a declarat Sabin Dacău, antrenorul Tonic Sântadrei.

CSU Oradea înfruntă liderul

Într-o altă ordine de idei, la Oradea se va juca handbal feminin la sfârşitul acestei săptămâni, CSU Oradea urmând să evolueze în sala de sport a Universităţii duminică, de la ora 12.00, în compania echipei Gloria Bistriţa II, liderul neînvins al campionatului. Deşi pare că adversarul bihorencelor este inabordabil, trebuie menţionat faptul că bistriţencele au avut un program accesibil până la acest moment.