Rezultate scontate pentru cele două formaţii orădene care activează la nivelul Diviziei A de handbal feminin. Dacă CSU s-a impus categoric, 43-17, acasă, în faţa nou-înfiinţatei HC Harghita, Tonic a cedat clar, 23-40, disputa din deplasare cu CSU Reşiţa. Partidele au contat pentru etapa a 3-a din Seria B.

 

Victorie la pas pentru CSU Oradea

Nicio surpriză în ceea ce priveşte rezultatele înregistrate de către formaţiile bihorene în cea de-a treia rundă din Seria B a Diviziei A. CSU Oradea a obţinut un succes facil în faţa echipei HC Harghita, una aflată la debut în această competiţie. Gazdele au început în forţă partida şi până la finele primei reprize şi-au asigurat un avantaj consistent pe tabela de marcaj (19-11). Până la final, ştiută fiind ambiţia antrenorului Sebastian Tudor, orădencele nu au luat deloc „piciorul de pe pedala de acceleraţie” astfel că tabela de marcaj a indicat o diferenţă de 26 de puncte după 60 de minute de joc. După cum o arată şi rezultatul final, studentele din oraşul de pe Criş au evoluat perfect atât în apărare, cât şi pe faza ofensivă. Cu cele 7 goluri marcate, Mădălina Horj a fost golgheterea echipei orădene în acest meci. O dovadă a faptului că jocul colectiv a funcţionat excelent în această partidă este şi lista marcatoarelor care cuprinde nu mai puţin de 11 handbaliste de la CSU. Din păcate, prima victorie stagională a orădencelor a fost marcată și de accidentarea la glezna dreaptă a extremei Jessica Snakovszki, obligată să   părăsească terenul la jumătatea primei reprize. În urma acestui succes, CSU Oradea a urcat pe locul al 7-lea cu 4 puncte după o victorie, o remiză şi o înfrângere.

 

Tonic Oradea a pierdut la Reşiţa

Într-un alt joc al etapei a 3-a din Seria B a Diviziei A, Tonic Oradea n-a avut nicio şansă în faţa unei formaţii care este neînvinsă în acest moment. Rebeca Vlădăşel (19 ani) a fost de neoprit pentru defensiva orădeană, tânărul inter al reşiţencelor marcând nu mai puţin de 11 goluri. Cele două reprize s-au încheiat la scoruri aproape identice, neexperimentata formaţie orădeană pierzând prima parte cu scorul de 22-13, iar pe cea de-a doua, cu 18-10. Contabilizând al 3-lea eşec stagional, Tonic se menţine pe locul al 11-lea (din 13) cu niciun punct acumulat după 3 meciuri.

 

În runda viitoare, handbalul feminin bihorean va avea parte de un derby local, CSU Oradea urmând să înfrunte joi, de la ora 17.00, în sala de sport de la Sântandrei, pe Tonic Oradea, formaţie pregătită de către Sabin Dacău.

 

Alte rezultate din etapa a 3-a: Gloria Bistriţa II - CNOPJ Baia Mare 40-32 (16-14), CSM Târgu Jiu - CNE Râmnicu Vâlcea 32-31 (17-13), CSU Timişoara - Amy Slatina 38-28 (19-16) şi Arena Târgu Mureş - U Cluj 28-39 (10-19).

 

CSU Oradea: Pintea, Fulgescu, Corha - Duțu 5 goluri, Bochiș 4, Preduca 4, Argyelan 2, Toma 6, Abodi 5, Vrabie 3, Tudose 3, Horj 7, Bîscă 3, Zegrean1, Corondan, Snakovszki.

Antrenor: Sebastian Tudor.

 

Tonic Oradea: Toda, Avram - Trantea 7, Ferencz 6, Pălii 3, Groza 3, Boroș 2, Buzilă 1, Panti 1, M. Mico, L. Mico, Dabu.

Antrenor: Sabin Dacău.