Cu toate că s-a aflat aproximativ în obiectiv, conducerea CSM Oradea îşi doreşte un alt nivel şi o altă abordare în ceea ce priveşte echipa de baschet masculin. În acest sens, preşedintele Şerban Sere a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se doreşte construirea unei echipe mai atletice iar în acest sens vor fi transferaţi 3-4 jucători străini de mare valoare.

 

În cadrul unei conferinţe de presă maraton în care s-a vorbit despre situaţia din cadrul fiecărei secţii de la CSM Oradea, preşedintele clubului sportiv bihorean a punctat şi starea de fapt de la echipa de baschet. Cum atât staff-ul tehnic cât şi jucătorii se află în vacanţă, acesta a avut sarcina de a aduce lămuriri cu privire la ceea ce urmează să se întâmple cu vicecampioana României. „S-a încheiat un sezon competiţional în care echipa a avut o evoluţie bună, conform aşteptărilor. Că ne place, că nu ne place, trebuie să recunoaştem superioritatea echipei U-BT Cluj-Napoca şi tocmai din acest motiv pentru viitorul sezon ne dorim să alcătuim un lot şi mai bun din punct de vedere valoric. Cu acest prilej îmi doresc să aduc mulţumiri tuturor sponsorilor şi să subliniez faptul că datorită lor a fost asigurat 90% din fondul salarial al jucătorilor. Şi pentru că U-BT se află la un nivel foarte ridicat, preocuparea mea principală este să cresc numărul sponsorilor astfel încât diferenţa valorică să fie diminuată cât mai mult. Eu sper că bugetul va fi cu 10-15% mai mare faţă de sezonul trecut, dar suplimentarea va fi făcută din bani privaţi şi nu din bani publici. În ceea ce priveşte lotul de jucători vă anunţ că ne-am despărţit de pivotul Cătălin Baciu, sportiv care a ales să îşi continue cariera la CSM Constanţa. Jucătorul a primit o ofertă de nerefuzat, diferenţa dintre ceea ce îi puteam noi oferi şi ceea ce a primit fiind foarte mare. Vor urma şi alte plecări de jucători, banca tehnică urmând să rămână aceeaşi. Totuşi ne gândim la oportunitatea de a mări staff-ul tehnic cu încă un antrenor secund. La acest moment, singurul jucător străin aflat sub contract este Donatas Tarolis. Ne dorim schimbarea unei mari părţi dintre jucătorii străini. Totodată, dacă ne dorim să fim competitivi e necesar să construim o echipă cu strctură atletică alcătuită din jucători cât mai tineri. În acest sens ne gândim la aducerea a 3-4 străini de mare valoare. La poziţia de pivot, Roland Torok este o opţiune pe care o luăm în calcul iar în acest sens am şi purtat discuţii cu jucătorul”, a afirmat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

 

„Un accent tot mai mare pe cupele europene”

Vicecampioana României la baschet masculin va participa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. La acest moment nu este cunoscut faptul dacă bihorenii vor evolua în preliminarii sau vor fi acceptaţi direct în grupele competiţiei. „Pe termen mediu şi lung echipa noastră va pune un accent tot mai mare pe participarea în competiţiile europene. Ne-am înscris în Liga Campionilor, iar Federaţia Română de Baschet ne sprijină cu privire la accederea directă în grupele acestei întreceri având în vedere performanţele pe care le-am reuşit pe plan european în ultimii ani. Dacă vom fi nevoiţi să evoluăm în preliminarii, misiunea noastră va fi foarte complicată câtă vreme acolo vor fi prezente foarte multe echipe puternice din Europa. Echipa va începe pregătirile pentru următorul sezon la începutul lunii august. Turul preliminar al Ligii Campionilor precum şi Liga Naţională vor debuta undeva în jurul datei de 15 septembrie”, a mai spus Şerban Sere, conducătorul clubului orădean.