Perioadei dificile din punct de vedere sportiv pe care handbaliştii pregătiţi de George Tăutu o traversează i se adaugă şi despărţirea de unul dintre cei mai importanţi jucători. Cosmin Liberţ a căzut de comun acord cu cei din conducerea clubului să se despartă de CSM Oradea.

„Îi mulțumim lui Cosmin pentru tot ceea ce ne-a oferit în perioada petrecută la Oradea. Totodată, CSM Oradea îi urează mult succes în cariera sportivă și în plan personal”, este mesajul pe care clubul l-a transmis pe site-ul oficial. Despărţirea s-a produs în cursul zilei de ieri, sportivul urmând să evolueze în continuare la echipa germană de liga a 4-a, Regensburg Adler. La ultima sa experienţă în oraşul de pe Crişul Repede, sportivul a îmbrăcat tricoul roş-albastru timp de trei ani, perioadă în care a jucat o perioadă şi la CSU Târgu Jiu.

Şanse reduse la unul dintre primele două locuri

CSM Oradea a pierdut ultimele două jocuri din campionat, 28-29 în deplasare cu Minaur 2 Baia Mare şi 29-34 acasă cu HCM Sighişoara, situaţie care a făcut ca trupa condusă de George Tăutu să cadă de pe primul până pe locul al treilea. Forma slabă arătată în ultimele două partide şi plecarea lui Cosmin Liberţ, unul dintre cei mai buni jucători, reduc şansele lui CSM Oradea de a mai prinde unul dintre primele două locuri. Liderul HCM Sighişoara are cu trei puncte mai mult în timp ce Szejke Odorhei, a doua clasată, are un punct în plus dar şi un joc mai puţin disputat cu un adversar accesibil. Mai mult, Oradea urmează să înfrunte în deplasare aceste două formaţii iar în actualul context, dacă nimic nu se va schimba în ceea ce priveşte lotul de jucători, este greu de crezut că vor putea fi obţinute rezultate pozitive. În următoarea etapă, bihorenii vor evolua tot pe propriul teren, sâmbătă de la ora 13.00, în compania satelitului Potaissei Turda.