Petar Kovacevic, noul antrenor al echipei CSM Oradea, apreciază calitatea sportivului David Belenyesi astfel că, împrecună cu echipa din conducerea administrativă au luat decizia de a face tot posibilul pentru a-l păstra la formația din orașul de pe Crișul Repde, medaliata cu bronz din Superliga Națională.

Talentatul poloist originar din Oradea și-a crescut dimnesiunea valorică de când s-a transferat la CSM Oradea astfel că exista posibilitatea pierderii acestuia în detrimentul unui al club cu posibilități financiare superioare. Cu toate acestea s-a luat decizia de a continua împreună, David având contract cu gruparea orădeană valabil până la finele sezonului competițional 2025-2026. „În vârstă de 21 ani, născut pe 21 aprilie 2003, David este un jucător ce poate să acopere mai multe poziții. El evoluează ca inter și extremă, putând fi utilizat pe orice parte. Împreună cu părinții, pe vremea când avea doar 15 ani, David a luat decizia de a pleca în Ungaria, acolo unde a continuat să practice jocul de polo. El a evoluat la Szolnok, în întrecerile de juniori. Belenyesi s-a mutat apoi la Budapesta, acolo unde a debutat în primul eșalon al redutabilului campionat al Ungariei, în sezonul 2020/21. El a jucat pentru UVSE. Aici a petrecut două sezoane, David înregistrând un progres important în joc de pe urma experienței acumulate la această grupare. În sezonul 2022/23, Belenyesi a evoluat pentru Szolnok. A fost prima stagiune petrecută în totalitate la o echipă de seniori. Alături de gruparea maghiară a evoluat pentru prima dată în cupele europene, jucând în LEN EuroCup. De asemenea, David și Szolnok s-au clasat pe locul 6 în campionatul maghiar”, informează CSM Oradea.

Se pregătește pentru participarea la Jocurile Olimpice

În sezonul competițional trecut, David Belenyesi a evoluat pentru CSM Oradea în toate competițiile în care gruparea bihoreană a fost angrenată. David a bifat prezențe în prelimnariile Ligii Campionilor și în EuroCup, a cucerit medalia de argint în Cupa României și pe cea de bronz, în Superliga Națională. Tot de la CSM Oradea, Belenyesi a fost convocat în lotul național al României la categoria de vârstă U20 alături de care a participat la Campionatul Mondial U20. Ulterior sportivul a făcut pasul către naționala de seniori cu care a participat la Campionatul European și la cel Mondial. În prezent David se află în cantonamentul echipei naționale de seniori cu care se pregătește pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Deocamdată selecționerul echipei naționale nu s-a edificat asupra lotului cu care se va deplasa în Franța.