Cele trei echipe bihorene angrenate la nivelul Ligii a III-a la fotbal vor evolua sâmbătă, în cadrul etapei a 4-a a campionatelor din care fac parte. Dacă pentru Crișul Sântandrei și Lotus Băile Felix adversarii par a fi abordabili, chiar dacă vor evolua în deplasare, nu același lucru se poate spune depsre CS Diosig care va primi replica echipei SCM Zalău, una dintre favoritele la câștigarea Seriei a 10-a.

 

Olimpia Satu Mare – Crișul Sântandrei, sâmbătă, ora 14:00

Instalată pe ultima treaptă a podiumului din Seria 10 a Ligii a III-a, Crișul Sântandrei a arătat în runda precedentă că este una dintre formațiile grele ale acestui campionat. Atunci când bați în deplasare cu scorul de 5-2 pe SCM Zalău, o echipă care de mai mulți ani se chinuie să promoveze și nu reușește, atunci cu siguranță că ești una dintre formațiile importante ale întrecerii. Bihorenii au un bilanț de 2 victorii și un eșec contabilizate în primele trei etape în timp ce Olimpia stă foarte rău câtă vreme a cedat de fiecare dată în cele trei meciuri disputate și ocupă ultimul loc al clasamentului în Seria 10. Sătmărenii au fost învinși 3-2 în runda precedentă de către Minaur Baia Mare, liderul campionatului. Totodată aceștia au încasat o înfrângere rușinoasă în prima etapă când au fost învinși 9-1 de către CSM Sighetu Marmației. Așadar, cu toate că va evolua în deplasare, Crișul Sântandrei, echipă antrenată de către Călin Cheregi, pare a avea prima șansă în fața Olimpiei.

 

CS Diosig – SCM Zalău, sâmbătă, ora 17:00

Nici că se putea un moment mai prost pentru nou-promovata CS Diosig de a primi vizita unei echipe cu pretenții așa cum este SCM Zalău și care, în runda precedentă, a fost umilită, scor 5-2, pe propriul teren, de către bihorenii de la Crișul Sântandrei. Sălăjenii ocupă, provizoriu, locul al 6-lea cu 6 puncte adunate după 2 victorii și o înfrângere în timp ce bihorenii ocupă locul al 8-lea în Seria 10 cu 1 punct acumulat în trei etape. CS Diosig a cedat la rândul ei în etapa precedentă, și tot acasă, fiind învinsă 1-0 de către Sănătatea Cluj după un gol marcat de veteranul Dorin Goga. Așadar bihorenii pregătiți de către Mădălin Popa nu au simțit încă gustul victoriei în Liga a treia și le va fi foarte greu să ajungă la el și în această etapă chiar dacă vor evolua pe propriul teren.

 

Viitorul Arad – Lotus Băile Felix, sâmbătă, de la ora 17:00

Succesul la limită (2-1) obținut pe propriul teren, în runda precedentă, în compania echipei Poli Timișoara, o favorită la câștigarea campionatului, arată că la Sânmartin se muncește foarte bine. Cu 6 puncte acumulate în trei etape, Lotus ocupă ultima treaptă a podiumului în Seria 9, iar în această etapă va evolua în deplasare, pe terenul echipei Viitorul Arad. Adversarii bihorenilor de mâine nu au un debut de sezon foarte reușit ocupând locul al 7-lea cu 4 puncte cucerite în primele trei etape. Arădenii au pierdut la scor de neprezentare (3-0) în runda precedentă fiind învinși de către formația Progresul Pecica, liderul campionatului. Așadar formația bihoreană pregătită de către Cosmin Bodea nu va avea o misiune facilă dar cu toate acestea are destule șanse să se întoarcă acasă cu cel puțin un punct.