Liga Cluburilor de Padel din România se desfășoară în acest final de săptămână, în premieră, la Oradea. Cea de-a V-a etapă din circuitul național este programată în perioada 28-29 mai la Padel Arena Oradea, cea mai nouă bază sportivă de padel din România și una dintre cele mai mari din Europa.

La fel ca și la turneele anterioare, vor exista 3 divizii la masculin: profesioniști (nivelul 1), amatori (nivelul 2) și chiar începători (nivelul 3). Pe tabloul de concurs erau înscrise aproape 40 de echipe București, Cluj, Brașov, Timișoara, Constanța, Satu Mare, Zalău. Deși sunt la primele competiții, orădenii s-au înscris în număr destul de mare. „Avem exact două luni de când s-a jucat primul meci pe Padel Arena Oradea. Padelul, disciplina sportivă cu cel mai mare salt de practicare din Europa, a prins pentru că e un joc spectaculos. Noi ne-am verificat potențialul prin cele două etape la nivel județean la care am avut înscrise un total de 32 de echipe. Acum a sosit un prim moment al adevărului cu această etapă națională unde vor evolua cei mai buni jucători din România”, a afirmat Spiros Baltsavias, promotorul Ligii de Padel Bihor. 

În întrecerea națională, sistemul de joc este eliminatoriu, iar în fazele inițiale ale turneului, până la sferturile de finală - inclusiv, se vor juca câte 2 seturi cu maxi tie-break (până la 10), în funcție de rezultat urmând ca în semifinale și finale să se joace 2 seturi din 3. În toate fazele competiției, la 40 - 40 se va juca cu punct decisiv. Rămâne valabilă reglementarea ca un sportiv să joace în două divizii, cu mențiunea că a doua ligă trebuie să fie superioară nivelului de joc inițial.

Bihorul va fi reprezentat la profesioniști de două echipe, poziționate în această ordine în întrecerea județeană: Andrei Dărăban/Bogdan Sturzu, respectiv Horia Matei/Alex Stohor. Înscrieri se mai pot face la numărul de telefon: 0742.476.836.  Competiția va debuta sâmbătă dimineața, în jurul orei 10.00.