Campionatul European se va desfăşura în vara anului 2021, în perioada 11 iunie - 11 iulie, iar capitala României, Bucureşti, va găzdui patru meciuri, dintre care trei din grupa C şi o optime de finală.

Pandemia de coronavirus a blocat majoritatea competiţiilor sportive din lume. În Europa, campionatele naţionale, Liga Campionilor, Europa League au fost suspendate, ceea ce a dus şi la suspendarea EURO, care trebuia să se desfăşoare în această vară.

În urma deciziei Comitetului Executiv UEFA din 17 martie, Campionatul European a fost mutat anul viitor, în perioada 11 iunie - 11 iulie, şi se va desfăşura în acelaşi format. Turneul final va fi găzduit de 12 oraşe din Europa, iar Bucureştiul este unul dintre ele.

Site-ul Federaţiei Române de Fotbal a publicat programul meciurilor care se vor juca în România, trei din grupa C şi o optime de finală.

„Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*: Austria – câştigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*: Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*: Ucraina – Austria

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*: 1F – 3A/B/C

* Orele urmează să fie confirmate

UEFA continuă să monitorizeze situaţia creată de pandemia Covid-19, iar datele pot suferi modificări.

Pentru a se califica la EURO, echipa naţionala a României trebuie să câştige meciurile din barajul Ligii Naţiunilor. Dacă va câştiga prima partidă, programată pe 4 iunie, contra selecţionatei Islandei, se va califica în finala, programată pe 9 iunie, acolo unde trebuie să câştige meciul jucat cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.