Ajuns la a 34-a ediţie, evenimentul pugilistic se va desfăşura duminică, de la ora 13.00, în sala de sport a Liceului „Don Orione”. Gongul Orădean va aduna la start peste 80 de sportivi de la 12 cluburi din ţară, dar şi din Ungaria.

Probabil cel mai nobil sport, boxul are parte de tot mai puţine evenimente de acest gen, cel puţin la noi în oraş, iar cu acest prilej, organizatorii, Asociaţia Judeţeană de Box Bihor împreună cu DJST Bihor şi Crişul Oradea, trebuie apreciaţi pentru ceea ce fac. La reuniunea pugilistică de duminică vor participa boxeri legitimaţi la Federaţia Română de Box, toţi având vizele anuale şi medicale la zi. Concursul se va adresa tuturor categoriilor de vârstă, începând de la copii, cadeţi, juniori, tineret şi terminând cu seniorii. Cele 12 cluburi care au confirmat participarea sunt: Centrul Olimpic de Tineret de la Satu Mare, CSM Ploiești, Box Club MLG Zalău, CSM Zalău, DVSC Debrecen, Ruben Stoia Arad, CSM Timișoara, Olimpia Căuaș, Gym Mar Strong Oradea, Professional Box Holod, Mănuşa de Aur Holod şi Crişul Oradea. Organizatorii vor avea şi doi invitaţi speciali, ambii oficiali din cadrul FRB. Este vorba despre Florin Mulcuțan, membru în Biroul Federal al FRB, şi Viorel Plosca, președintele Comisiei de Box Profesionist din cadrul FRB şi vicepreședintele Colegiului Central de Arbitri. Acesta din urmă va fi supervizorul galei.

Gongul orădean bate şi pentru Ştefan

Cu acest prilej va fi organizată o strângere de fonduri pentru Ştefan, un copil în vârstă de 10 ani care are o problemă medicală gravă. „Vă aştept cu mare drag la acest eveniment pugilistic pe care sportivii participanţi mi-l dedică mie. Îmi doresc mult să scap de cărucior şi să merg independent. Am fost un copil dorit şi aşteptat mulţi ani de către părinţii mei. M-am născut prematur cu leucomalacie periventriculară. Am luptat să trăiesc, deşi nu mi s-au dat multe şanse. În fiecare an petrec aproximativ 1.000 de ore la terapii pe care le-aş putea continua şi cu ajutorul vostru. Voi continua să lupt alături de părinţii mei şi cu sprijinul vostru! Donaţia ta, oricât ar fi de modestă, mă poate ajuta. Puteţi folosi urna mobilă din apropierea ringului sau contul RO11 RNCB 0377 1419 4129 0001, Asociaţia S. Marius-Ştefănel, cod fiscal 33334503”, este îndemnul pe care acest copil îl face astfel încât să aibă o şansă în plus pentru a se recupera. Tot cu prilejul galei de duminică, la care intrarea va fi liberă, va fi organizat un târg cu produse „hand-made” realizate de copiii de la Asociaţia „Down” Oradea, precum şi o prezentare de modă.