Prima întâlnire din noul an în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme” a debutat la Beiuș, inițiatorul acestui prim meci fiind cunoscutul Ionel Goina, un om cu un suflet deosebit, căruia nu-i scapă nimic din comunitatea din care face parte.

Organizator a multor meciuri din cadrul acțiunilor „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme”, dar și intermediar al acestor acțiuni, atât în județ, cât și în afara lui, Ionel Goina a organizat prima întâlnire din acest an pentru prietenul lui - și al nostru al celor care participăm de mulți ani la aceste meciuri - Geo Beldeanu, care în această perioadă se confruntă cu probleme de sănătate. Întâlnirea a avut loc la sala de sport de lângă stadionul Francisc Matei din Beiuș, iar la ora meciului, 20.00, joi, 19 ianuarie, au răspuns cei care pe parcursul acestor acțiuni au fost adevăratul nucleu de bază. Evident, din varii motive, au fost câțiva absenți însă, prin mesajele lor, au fost cu gândul la Geo Beldeanu în aceste momente destul de delicate din viața lui.

Prietenii, la înălțime

Un vechi proverb spune că „prietenul la nevoie se cunoaște”, iar acest aspect a fost reliefat cum nu se poate mai bine la această întâlnire, unde, pe lângă meciul disputat, cei prezenți au purtat multe discuții de îmbărbătare cu prietenul nostru Geo Beldeanu. Cu toții au avut o atitudine pozitivă, fapt molipsitor și pentru Geo, care altă dată era unul dintre protagoniștii bunei dispoziții, găsind tot felul de rime pentru a caracteriza fiecare jucător în parte, dar și a-i „descoperi” anumite intimități, care făceau deliciul serilor petrecute împreună. Spre lauda sa, în condițiile date, Geo a ținut să fie prezent și la repriza a treia organizată de primarul municipiului Beiuș, Gabriel Popa, un prieten apropiat al său. De altfel, niște prieteni extraordinari sunt și sălăjenii, în compania cărora am disputat multe meciuri interjudețene în cadrul acestor acțiuni, iar inegalabilul Vasile Coca a transmis în direct – la emisiunea lui de un succes extraordinar „Cântecul și voia bună”, de pe postul de televiziune Hora TV, din data de17 ianuarie - pe calea undelor multe salutări de încurajare pentru Geo Beldeanu, din partea tuturor componenților echipei de fotbal zălăuane.

AJF Bihor, gest frumos

AJF Bihor a fost reprezentată la Beiuș de Petru Boros, secretarul asociației, și Gheorghe Rusu, directorul de competiții, iar prezența lor a fost una substanțială. Geo Beldeanu a fost cadorisit cu o  minge oficială de fotbal pe care toți cei prezenți și-au pus semnătura, cu gândul declarat ca această minge să fie una de joc la primăvară la un meci organizat la Gurbești, comuna Căbești, localitatea de baștină a lui Geo. O altă minge au oferit oficialii ajefiști viceprimarului Dragoș Balog  pentru echipa de minifotbal care a înfruntat „presarii bihoreni”.

Egalitate previzibilă

Dacă în celelate dispute de până acum dintre „binșeni și presari” s-au consemnat multe „scântei”, de această dată meciul a fost unul, într-adevăr, amical, cu un rezultat de egalitate previzibil. Primele două goluri au fost marcate de „binșeni”, cu Vlad Silaghi la pupitru, care a deschis scorul în minutul 2, pentru ca tot ei să înscrie, însă în proprie poartă, prin autogolul lui Dan Bogdan. La rampă a ieșit golgheterul all-time al presarilor Ionel „Totino” Popa, care în doar trei minute  a „reușit” să țintească de două ori consecutiv aceiași bară laterală, dar să și înscrie golul de 2-1. Vlad Silaghi a mai înscris de două ori, în timp ce „presarii” au egalat prin Raul Lasc, dar au și preluat conducerea, 4-3, datorită reușitei „maratonistului” Horia Buz, fiind egalați de Dan Bogdan, 4-4. Pe finalul meciului și-a făcut apariția pe teren și Geo Beldeanu, care a schimbat câteva pase, fiind apluadat de toți jucătorii.

Selecționata Beiuș: Silviu Odobasianu, Rudy Kovacs, Dan Bogdan (1 gol, și un autogol), Vlad Silaghi (3), Ionel Goina, Florin Ușvat, Dragoș Balog, Marinel Rusu.

Selecționer: Florin Zdrâncă. 

Presa Bihoreană: Pety Boros, Ionuț Cergheș, Teo Biriș, Raul Lasc (1), Alex Lasc, Gabriel Matica, Dorin Boca, Sorin Ilisie, Horia Buz (1), Ionel Popa (1).

Selecționer: Gheorghe Rusu.