Caravana Presei Bihorene a poposit, la finalul săptămânii trecute, într-o locație, la Delani, care poate fi catalogată, fără teama de a greși, baza multor întâlniri anuale ale „presarilor bihoreni” într-un cadru deosebit asigurat de familia Ioan și Ionuț Cergheș, tată și fiu, care, împreună cu toți membrii familiei, au creat, și cu siguranță vor crea un mediu propice pentru promovarea „sportului rege” şi a ideii de mişcare.

Această invitație făcută de toată familia Cergheș la Delani, în care implicarea „neastâmpăratului” Ionel Goina - o adevărată personalitate în Depresiunea Beiușului, dar mai ales o voce cunoscută pe marile scene din Transilvania prin prezentările de mare clasă la evenimentele derulate în multe comunități, dar și un mare iubitor, și practicant, al balonului rotund - a fost și de această dată esențială, el reușind să capaciteze, ca întotdeauna, de altfel, aproape toată familia pentru ca toate aspectele întâlnirii aniversare să fie pregătite la „patru ace”.

Această reuniune a „presarilor bihoreni” și a prietenilor lor a avut o conotație aparte, deoarece s-au împlinit 17 ani de când, cu o frecvență destul de mare, la Baza Sportivă Delani, administrată de familia Cergheș, au loc meciuri în cadrul popularei acțiuni „Fă sport, indiferent de vârstă… și de kilograme” derulată în județul Bihor, dar și în afara lui, meciuri în care au fost angrenați jucători de diferite vârste, kilograme, dar și... calități în „mânuirea” balonului rotund, atât de drag tuturor.

Un preambul pentru viitoarea întâlnire

De fapt, prima întâlnire la Baza Sportivă Delani a echipei Presa Bihoreană a avut loc pe 23 iulie 2007, când a fost inaugurată această bază sportivă care, de atunci, a fost supusă unor modernizări permanente, acum existând două terenuri pentru practicarea fotbalului pe teren redus, ambele dotate cu instalație de nocturnă, cu vestiare - în care condițiile sunt excepționale - dar și cu o sală de protocol în care se poate organiza mult iubita „repriză a treia”, dar și „diseca” toate fazele litigioase, dar mai ales a se crea o bună dispoziție participanților. Practic, această întâlnire s-a constituit într-un preambul pentru reeditarea primului meci de acum 17 ani, eveniment care va avea loc anul acesta, tot în luna lui „cuptor”. Pentru amatorii de statistică trebuie menționat faptul că din lotul presarilor din meciul disputat acum 17 ani, s-au mai regăsit acum pe teren „maratonistul” Horia Buz, „îngerul păzitor” Peti Boros, „vârful de... lance” Teo Biriș, și „zglobiul” Sandu Guiaș, în timp ce din echipa adversă, „Hermes” Delani, pe teren a „valsat” gazda noastră Ionuț Cergheș, cu mult mai sigur în realizări, dar și mai „darnic” în pase decisive, dar și maestrul în arta culinară, Răzvan Bar, util atât pe teren, cât și în... culise.

Un meci fără statistici

Dacă până acum fiecare jucător participant de-a lungul anilor în aceste angrenante meciuri era dornic să-și treacă numele pe lista marcatorilor, de această dată, atenționați fiind că nu va exista „caseta tehnică”, scopul fiecăruia a fost de a-și etala măiestria în „îmblânzirea” buclucașului balon rotund, fapt reușit de toți cei prezenți - Gheorghe Rusu, Radu Bitea, Peti Boros, Dorin Boca, George Morgovan, Cosmin Vidican, David Vidican, Ionuț Cergheș, Răzvan Bar, Raul Lasc, Alex Lasc, Florin Ușvat, Mario Goina, Ionel Goina, Teo Biriș, Sandu Guiaș, Sorin Ilisie, Horia Buz, Ionel „Totino” Popa - într-o partidă disputată în cea mai deplină sportivitate. A dat curs invitației și cunoscutul antrenor coordonator al CS Bihorul Beiuș 1921, Rudy Kovacs, un participant activ la aceste meciuri.

Moment emoționant

Înaintea startului acestei partide, președintele AJF Bihor, prof. Radu Bitea, împreună cu secretarul Peti Boros, dar și directorul de competiții, Gheorghe Rusu, au felicitat gazda meciului, Ionuț Cergheș, oferindu-i cadou câteva mingi de fotbal de cea mai bună calitate, dar și materiale promoționale. „Întotdeauna am apreciat meciurile organizate în cadrul acestei populare acțiuni, dar parcă la Delani cu toții ne simțim ca pe „teren propriu”, unde forța și plăcerea de a juca au alte coordonate. Doresc să organizez aici un turneu de minifotbal pentru copii unde să realizăm, împreună cu familia Cergheș, o întâlnire de suflet cu dublul câștigător al Cupei Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, și fostul internațional Lucian Sânmărtean”, a afirmat, printre altele, președintele AJF Bihor, Radu Bitea.

Planuri pentru viitor

Această întâlnire a „presarilor bihoreni” realizată într-un cadru extraordinar - la care au concurat primitoarele gazde Ioan și Ionuț Cergheș, Gabriela Cergheș, dar și Liana Goina, precum și „maeștrii în arta culinară” Daniel Ilinca, Nicolae Cergheș, Răzvan Bar, Alex Frențiu, și inegalabilul Ionel Goina, sprijinit din culise de una dintre cele mai dragi ființe lui, mama sa, alintată „Mama Vero” - a fost un bun prilej pentru a discuta câteva planuri pentru viitor în ceea ce înseamnă viața sportivă a echipei Presa Bihoreană. Astfel, au fost stabilite mai multe meciuri, printre care și o întâlnire, în luna mai, cu vecinii din Sălaj - echipă în sânul căreia se regăsesc Vasile Coca și Viorel Fărcaș - ce va avea loc în satul Șuștiu, aparținător comunei Lunca, la invitația făcută de cunoscutul Dorin Boca, un nume ce nu mai are nevoie de nici o prezentare, atât în domeniul sportului, cât și în alte domenii de activitate. Seara s-a „scurs” parcă mai repede ca altă dată, iar pe când zorii trebuiau să-și intre în drepturi cu toții au ajuns la un numitor comun: acela că și această întâlnire și-a atins scopul în populara acțiune „Fă sport, indiferent de vârstă… și de kilograme”.