Campioana României la baschet masculin va înfrunta în primul tur al preliminariilor pentru grupele Ligii Campionilor pe Falco Szombathely, campioana Ungariei. Deşi aparent orădenii par a avea prima şansă, calificarea se va juca, probabil, până în ultima secundă.

Falco Szombathely a cucerit în acest an cel de-al doilea titlu naţional din istoria sa care a început în anul 1980. Precedenta izbândă s-a petrecut în 2008, sub comanda lui Srecko Sekulovic, fostul antrenor al lui BC Mureş. În ultimii cinci ani, Falco s-a aflat printre protagonistele campionatului din Ungaria. În sezonul 2015-2016 a jucat în FIBA Europe Cup, iar în 2017, 2018 şi 2019 a disputat finala campionatului maghiar, dar numai ultima a fost adjudecată. Echipa din vestul ţării vecine a disputat şi şase finale de cupă, toate fiind însă pierdute. Pentru adversarii orădenilor din preliminariile Ligii Campionilor va fi prima participare în cadrul acestei competiţii. Maghiarii mai au trei prezenţe în competiţiile europene, în FIBA Europe Cup, de fiecare dată Falco nereuşind să depăşească faza grupelor. „Falco Szombathely are reputația unei echipe extrem de serioase și combative, cu calitate atletică, forță fizică și un joc organizat în faza de atac. Totodată, Szombathely este unul dintre cele mai serioase centre de formare a tinerilor jucători de baschet din Ungaria”, este descrierea pe care site-ul clubului orădean o face echipei din Ungaria. Maghiarii au anunţat două transferuri în această vară. Este vorba despre Marko Filipovity (sosit de la Alba Fehervar), respectiv Marko Krivacsevic (sosit din NCAA). Ambii au cetățenie maghiară, cel din urmă având deja apariții la naționala U18 și U20 a Ungariei.

Dispun de o arenă cu 4.000 de locuri

Echipa al cărei echipament are culorile galben şi negru îşi dispută jocurile de pe teren propriu în Arena Savaria, o sală de 4.000 de locuri, dublul capacităţii pe care o are Arena „Antonio Alexe”. Aceasta a fost inaugurată în anul 2006 fiind una multifuncţională. Formaţia maghiară este antrenată în prezent de către Gasper Okorn, cel care a condus echipa spre al doilea titlu de campioană din istorie după două finale consecutive, ambele pierdute.