Campioana României la baschet masculin a jucat la potenţialul pe care îl are doar în ultima parte a manşei tur din cadrul primului tur de calificare al Ligii Campionilor. Astfel, CSM CSU va aborda returul având un deficit de 9 puncte după ce campioana Ungariei s-a impus cu 71-62 (12-17, 20-6, 30-21, 9-18) în Savaria Arena din Szombathely.

După o perioadă precompetiţională în care nu a suferit nicio înfrângere în jocurile amicale chiar dacă printre adversare s-au aflat şi două echipe din Serbia, echipa pregătită de Cristian Achim a lăsat impresia că are forma sportivă optimă la începerea sezonului competiţional. A fost doar o impresie care totuşi poate fi schimbată la returul care se va disputa mâine, de la ora 19.00, în Arena Antonio Alexe atunci când leii roşii sunt obligaţi să refacă un deficit de 9 puncte. Parcursul fără înfrângere din perioada de pregătire probabil că i-a făcut pe jucători să intre mult prea realxaţi într-o partidă atât de importantă. Acest fapt se vede la doar o simplă privire asupra scorului înregistrat pe sferturi.

Două puncte în aproape 8 minute!

Bihorenii au fost dezamăgitori din punct de vedere ofensiv, punctul culminant fiind atins pe parcursul sfertului al doilea atunci când au înscris doar 6 puncte, două dintre acestea fiind marcate în nu mai puţin de 8 minute! Cu o asemenea prestaţie ofensivă este mai mult decât evident că nu ai cum să emiţi pretenţii la victorie. A urmat sfertul al treilea în care, deşi au înscris 21 de puncte, au încasat nu mai puţin de 30 fapt ce demonstrează că nivelul de concentrare precum şi intensitatea în jocul de apărare au fost practic inexistente. Cu un deficit de 18 puncte (!), 62-44, la intrarea în secvenţa decisivă, care devenea practic insurmontabil în retur, orădenii s-au trezit şi au jucat ceea ce trebuie astfel că la finalul celor 40 de minute regulamentare tabela de marcaj indica doar -9 puncte astfel că în Arena Antonio Alexe va fi un meci de care pe care. Dar pentru a reuşi calificarea în turul următor este absolut necesar un alt fel de abordare. Concentrarea trebuie să fie la un cu totul alt nivel astfel ca, spre exemplu, contraperformanţa de a transforma doar 2 (!) din cele 17 încercări de la distanţă să nu se mai repete.

CSM CSU Oradea: Barnette 2, Broussard 7 (1×3p), Richard 10, Valeika 8, Zekovic 12, Baciu 2, N. Markovic 8, Nicolescu 2, Watson 11 (1×3p). Antrenor: Cristian Achim

Falco Szombathely: Benke 18 (2×3p), Filipovity 17 (3×3p), Hooker 6, Reddic 9, Váradi 6 (1×3p), Krivacevic 2, Lake 5, Perl 8, Washington. Antrenor: Gasper Okorn