Veste proastă pentru microbiştii bihoreni cu doar câteva zile înaintea startului Ligii a II-a. Conducerea Luceafărului Oradea a decis să retragă echipa din eşalonul secund şi să o înscrie în Liga a III-a. Astfel, după 22 de ani, Bihorul rămâne fără echipă în Liga a II-a!

Mişcarea a fost astfel făcută încât să permită Energeticianului Petroşani, o altă echipă finanţată de Nicolae Sarcină, să rămână în liga secundă, întrucât era prima grupare sub linia care a delimitat zona retrogradabilă în clasamentul campionatului trecut. Din câte se pare, noua echipă din Liga 2 se va numi Viitorul Târgu Jiu şi va disputa meciurile considerate pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin. Echipa va fi antrenată în continuare de Cristian Lupuţ, Ciprian Dianu şi Ioan Pap-Deac, şi va avea obiectiv promovarea în prima ligă. "Tot ce ştiu e că sâmbătă jucăm la Severin. Momentan suntem la Oradea, iar, joi, probabil, urmează să ajungem acolo. Mai multe detalii nu cunosc, întrebaţi pe doamna preşedinte Lucia Vladimirescu. Nu ştiu care sunt motivele acestei decizii,  de a muta echipa. Eu ştiu că trebuie să pregătesc meciul cu Snagov. Se anunţă o partidă dificilă, împotriva unui adversar imprevizibil. Sper să debutăm cu dreptul", a  spus antrenorul Cristian Lupuţ, pentru Liga2.ro.

Măsura de a retrage Luceafărul din Liga a II-a din motive financiare vine la doi ani după ce clubul a fost preluat de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. "Am tot sperat ca autorităţile locale să vină alături de noi, pentru că nu e uşor să susţii o echipă în Liga a II-a . În toată această perioadă am depus adrese la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean. Am sperat, am aşteptat, însă nu ne-au oferit niciun sprijin. Când am dorit să jucăm aul trecut cu Astra în Cupa României pe Stadionul Iuliu Bodola am fost refuzaţi. Echipa Luceafărul va continua în Liga a III-a la Sânmartin, iar jucătorilor care doresc le-am oferit posibilitatea să continue în eşalonul doi”, a afirmat Lucia Vladimirescu, preşedintele Luceafărului.

Astfel, în noul sezon competiţional Bihorul va avea două reprezentante în eşalonul trei, CSC Sânmartin, care a promovat în această vară, şi Luceafărul Oradea, dar niciuna în liga secundă, o postură deloc onorantă pentru un asemenea judeţ, dar şi pentru un oraş precum Oradea...

Campionatul Ligii a III-a va începe în 23 august.