După succesul zdrobitor obținut de către baschetbaliștii orădeni în primul joc din cadrul finalei mici a Ligii Naționale, seria poate fi decisă astăzi, de la ora 17.30 (Digi Sport) în Sala Trivale din Pitești. În eventualitatea unei victorii, bihorenii vor termina al 6-lea an consecutiv pe podiumul Ligii Naționale.

În mod evident există o diferență de valoare între cele două echipe, iar aceasta este în favoarea ardelenilor. Mai mult, cu 4 absențe importante din lotul de jucători, Argeșul nu poate emite practic nicio pretenție la victorie în partida de astăzi. Dacă Nikola Jevtovic, cel mai bun marcator în duelurile cu orădenii, este absent de mai mult timp, acestuia i s-au mai adăugat alți trei, Toarlyn Fitzpatrick, Raynere Thornton și Kostantionos Gontikas, căzuți victime în confruntările din sferturile de finală, cu SCM Craiova.

 

Ultima deplasare din acest sezon

Pentru roș-albaștri, indiferent de rezultatul partidei de astăzi, acesta va fi ultimul joc oficial susținut în deplasare în actualul sezon competițional. Cristian Achim are la dispoziție întreg lotul de jucători, astfel că, până la ora partidei, împreună cu asistentul Radovan Markovic, va trebui să decidă care baschetbalist din cei 13 va lua loc în tribune. Există mici probleme medicale la câțiva jucători după ultimul duel cu echipa din Pitești, dar acestea vor fi rezolvate până la ora meciului de către medicul Alin Iova. Deși se află într-un moment extrem de prost din punct de vedere al lotului de jucători, echipa argeșeană a demonstrat în acest sezon că bronzul cucerit anul trecut nu a fost o întâmplare. Totuși, ultima amintire a orădenilor din Sala Trivale este una amară, piteștenii impunându-se categoric, 82-63, în luna martie a acestui an, în sezonul regulat. Trebuie menționat însă faptul că în acea perioadă CSM CSU era complet focusată pe participarea în FIBA Europe Cup. Celelalte două dueluri au fost adjudecate de către elevii lui Cristian Achim care s-au impus de fiecare dată pe propriul teren (63-60 în noiembrie, anul trecut, în sezonul regulat, și 110-59 în prima zi a acestei săptămâni, în primul meci al finalei mici). „O deplasare lungă într-un loc în care am avut probleme în acest sezon. Îmi doresc să câștigăm, dar e limpede că va trebui să rămânem conectați la miza partidei și să ne concentrăm asupra baschetului”. A declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.