Pe un teren moale după ploile abundente din ultima perioadă, roș-albaștrii au avut nevoie de o repriză pentru a se acomoda cu suprafața de joc și a administra o corecție severă „satelitului” campioanei României. La finele unei partide pe care a controlat-o cap-coadă, FC Bihor a dispus în cele din urmă cu 4-0 (1-0) de CFR Cluj II, cu trei goluri marcate după pauză.

Deși s-a aflat la conducerea jocului și în prima repriză, numeroasele inexactități din faza de finalizare au făcut ca tabela de marcaj să indice doar 1-0 după primele 45 de minute. Șuturile lui G. Cherman, din minultul 2, și A. Popa, din minutul 8, trimise din afara suprafeței de pedeapsă au avut rolul de a-l avertiza pe portarul de 21 de ani al clujenilor referitor la ceea ce urma să se întîmple. În minutul 11 au avut și oaspeții o șansă prin căpitanul Cătălin Itu, cel care a jucat la un moment dat și în prima echipă, dar portarul Radu Bob a reușit să respingă. Au urmat patru ocazii bune pentru orădeni, în minutele 14, 20, 22 și 27 dar pe rând Jurj de două ori la fel ca Marius Hosu n-au putut băga mingea în plasă. În minutul 31 Davide Popșa l-a faultat în careu pe Adi Popa iar arbitrul a dictat fără să ezite lovitură de la 11 metri. Același neinspirat Sergiu Jurj bagă capul în pământ și șutează modest permițându-i portarului Rareș Gal să respingă. Cum ocaziile se pot răzbuna, „ceferiștii” au fost destul de aproape să facă asta în minutul 43 atunci când Mihai Gâdea a scăpat singur spre poarta bihoreană, a trimis balonul pe lângă portar dar a alunecat în momentul când a încercat să își schimbe direcția de alergare. În minutul 45, după o lovitură de colț de pe stânga, balonul este urmărit de R. Gunie care ajunge primul la minge în colțul opus al careului de 6 metri fiind faultat de portarul clujenilor. Arbitrul dictează din nou penalty și, de data aceasta, Ioviță execută perfect, în plasa laterală, în stânga lui Gal, „dezghețând” astfel tabela de marcaj.

Trei goluri în repriza secundă

Dacă în prima repriză orădenii s-au jucat cu ocaziile, în partea secundă a urmat efectiv execuția, gazdele marcând de trei ori pentru un 4-0 reconfortant care a avut darul să spele rușinea eșecului categoric suferit în runda precedentă. În minutele 55 și 59 excelentul Ionuț Ban a fost la originea altor două ocazii bune de a marca pentru bihoreni. Majorarea scorului s-a produs în minutul 65 atunci când trio-ul Ban - Gunie - Jurj a făcut 2-0 cu cel din urmă la finalizare îndeplinind o formalitate din 4 metri după o pasă trimisă în fața porții de Gunie. În minutul 71 putea fi un moment cheie dacă lovitura liberă executată de pe stânga de Tudor Lucaci, în loc să lovească transversala, intra în plasă. Orădenii au avut șansă și un minut mai târziu și-au trecut și ei o bară în cont după lovitura de cap a lui F. Drăgan. Următoarele două minute au fost decisive în ecuația finală a acestui joc. Răzvan Gunie a făcut 3-0 cu un șut de la vreo 14 metri de poartă în minutul 73, iar un minut mai târziu, S. Jurj a stabilit scorul final (4-0) după o pasă întoarsă venită de la Marius Hosu care scăpase singur în careul advers, pe partea dreaptă.

Derby-ul pentru locul I se joacă la Bistrița

Acest rezultat coroborat cu înfrângerea Gloriei Bistrița (1-0) la CSM Satu Mare îi aduce din nou pe orădeni pe primul loc în Seria 10 a Ligii a III-a. Vineri, în ultima etapă din acest an calendaristic, FC Bihor va disputa derby-ul campionatului în deplasare, la Gloria Bistrița, a doua clasată.

FC Bihor: R. Bob - R. Gunie, Cl. Petruș, D. Lupșe, L. Ioviță (76 Al. Popa) - G. Cherman (82 D. Șandro) - Sg. Jurj (82 A. Hosu), Fl. Drăgan, Ad. Popa (78 R. Ardelean), I. Ban - M. Hosu (76 A. Chindlea).

Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

CFR Cluj II: R. Gal - D. Popșa, G. Kun, J. Muanza, Gh. Tomșa - T. Lucaci, B. Sucitu (61 Milchiș) - I. Barstan, C. Itu (76 R. Cristea), V. Fărcășan (69 R. Prangate) - M. Gâdea (76 A. Dancu).

Antrenor: Mugurel Dan