Penultimul joc de verificare din perioada precompetiţională a coincis cu un semieşec pentru FC Bihor, egala, pe Stadionul Iuliu Bodola, unei echipe de liga a IV-a, CS Bihorul Beiuş, altfel incomodă şi cu perspective frumoase în noul sezon.

Chiar şi fără o formulă apropiată de cea de bază, roş-albaştrii ar fi trebuit să facă diferenţa în faţa unui adversar mai slab cotat, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Beiuşenii au lăsat o impresie excelentă, cu un joc exact în apărare, combinativ în multe momente şi cu contre periculoase ori de câte ori au avut ocazia, chiar şi în condiţiile în care au utilizat toţi jucători avuţi la dispoziţie.

Columbianul Ober Alamanza (12) a avut prima şansă de a marca, dar Bodea a respins mingea cu piciorul. A urmat riposta Beiuşului, prin Bartha (14), care a șutat din careu și Accinelli a prins (14), dar şi mai calră a fost ocazia lui Copil (16), care a tras în bară din 8 metri!  Alamanza (34) a egalat situaţia la bare cu o reluare cu capul în transversală, iar repriza s-a încheiat cu un şut pe lângă expediat de Sg. Jurj.

La pauză, staff-ul tehnic a schimbat mai bine de jumătate de echipă, dar exprimarea a rămas una ineficientă.  Oaspeţii s-au retras mai mult, dar orădenii au găsit cu greu soluţii să străpungă blocul defensiv advers. Şi când s-a întâmplat acest lucru, s-au dovedit deficitari la finalizare. Andrei Moga (50) a șutat puțin pe lângă, pe colțul lung, după care l-a lasnat pe Tincău, care a ratat  singur cu portarul, iar Chirițoiu (84) a avut o reluarea defectuoasă, pentru ca Moga (86) să trimită în bară! Remiză de moral pentru CS Bihorul Beiuş, care miercuri, 31 iulie, va susţine un nou joc în Cupa României, la Ştei, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, în turul inaugural al popularei competiţii.

FC Bihor va încheia seria amicalelor sâmbătă, de la ora 18.00, tot pe teren propriu, cu SCM Zalău, partida fiind programată pe durata a două reprize a câte 60 de minute.

FC Bihor: R. Accinelli (68 R. Bob) - S. Cucu (67 D. Cociuba) - D. Giafer, L. Pizzo (74 A. Nica) , L. Ioviță - R. Gunie, V. Calugher - Ad. Gîdea, Ober Alamanza, G. Gitye, Sg. Jurj. Director tehnic: Gustavo Aragolaza. Din minutul 46 au intrat R. Farcaș, D. Sala, A. Cherman, A. Moga, A. Chirițoiu, L. Tincău.

Bihorul Beiuș: Fl. Bodea - Cr. Copil, D. Laza, S. Oșvat, R. Tirla (15 Al. Jurcuț), R. Ember, C. Habakuk, Al. Lezeu, N. Goilean, R. Bartha, Fl. Pop. Antrenor: Vlad Silaghi. Au mai intrat O. Nicolae - C. Dan, Vl. Degău, D. Ușvat, Cl. Bercea, L. Niculuț, S. Cornea și A. Fărcanea.

Arbitri: Valentin Zah - la centru; Alex Beleneși, Daniel Leuca - asistenţi.