Neînvinsă în campionatul Ligii a III-a, FC Bihor se descurcă mai greu în meciurile amicale din această iarnă. Sâmbătă după amiază a pierdut (1-2) cu CSM Lugoj, liderul Ligii a IV-a Timiș, după ce în precedentele partide de verificare a fost învinsă de Unirea Dej (1-2) și Corvinul Hunedoara (0-2).

Programul încărcat din perioada cantonamentului a lăsat urme aupra roș-albaștrilor în jocul de pe terenul sintetic de la Baza Sportivă Transilvania Academy. Pe un fond de oboseală, echipa orădeană s-a dovedit deficitară la finalizare, ratând cu nonșalanță multe ocazii, dar și vulnerabilă în defensivă, fiind surprinsă în puținele rânduri în care adversarul s-a apropiat de poartă. Și de această dată, staff-ul tehnic a folosit formule distincte de echipă, oferind minute egale jucătorilor.

Dacă orădenii au irosit ocazii importante de a marca prin Tănase (10, 32 și 44), Vînău (21), Tincău (28), Gîdea (35), timișorenii au fost mult mai pragmatici, înscriind în finalul reprizei prin Dan Silaghi (45), la singura șansă de gol! (0-1).

Seria ratărilor a continuat și după pauză, când FC Bihor a trimis de trei ori mingea în bară la execuțiile lui Sg. Ciocan (53), Sg. Jurj (60) și B. Vasile (84)! Mai pragmatică, CSM Lugoj și-a dublat avantajul în minutul 66, când Andrei Rus a marcat cu un șut la colțul lung (0-2). Abia spre final, eforturile orădenilor  au fost încununate cu un gol, reușit de fundașul dreapta Călin Jurj (86), după un șut de la la marginea careului (1-2), fără ca în timpul rămas să mai poată evita eșecul. Unul surprinzător, dar explicabil în condițiile oboselii din programul de cantonament și a numărului mare de nou veniți care trebuie integrați în echipă.

FC Bihor: R. Bob – R. Gunie, T. Paublusztig (min. 25 Sg. Bactăr), R. Farcaș, L. Ioviță – V. Calugher – Ad. Gîdea, I. Tănase, A. Vînău, A. Moga – L. Tincău. În repriza secundă au evoluat: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaș (70 T. Paublusztig), Al. Stoian – B. Vasile, G. Cherman – Sg. Ciocan, M. Hosu, R. Săutiuț (I. Hebriștean) – Sg. Jurj.

Din cauza unor probleme medicale n-au putut fi utilizați Krisztian Gagyi, Florin Chitaș și Vlad Gîsă, dar nici Andrei Gal, cel care vine după o absenţă mai lungă, cauzată de o intervenţie chirurgicală, şi care încă nu este la acelaşi nivel cu pregătirea.

CSM Lugoj: Cr. Birăescu – An. Rus, M. Radak, Fl. Vlădia, Oct. Popescu, D. Mărmăneanu, I. Petresc, L. Herci, Al. Mayer, D. Silaghi, I. Mihoc. După pauză au mai jucat C. Amarinei, B. Dobra, M. Talpa, R. Rus, R. Repede, R. Pitigoi, Cl. Roșie. Antrenor: Arpad Laczko.

Mâine, de la ora 16.30, la Baza Tineretului, urmează un nou joc de pregătire cu o altă echipă din Liga a IV-a, de această dată din Bihor, CS Oșorhei.