FC Bihor Oradea își ia adio de la Cupa României după ce a fost învinsă pe propriul teren de către CSM Reșița, o formație de Liga a II-a. Partida a fost decisă practic de către schimbările făcute de cei doi antrenori, oaspeții tranșând jocul pe final, într-un interval de doar 13 minute.

Succesul de casă înregistrat în sezonul trecut al Cupei României de către FC Bihor nu mai poate fi repetat după ce roș-albaștrii au părăsit competiția fiind învinși, pe propriul teren, în playoff-ul competiției de către echipa din Caraș Severin, o formație cu experiența jocurilor la nivelul Ligii a II-a. Cititnd printre rânduri declarațiile celor doi antrenori date înaintea partidei s-a putut observa parcă o dorință mai mare la Flavius Stoican față de al nostru Gustavo Aragolaza. Dacă la noi se punea serios problema gestionării minutelor pentru jucători câtă vreme aceștia joacă din trei în trei zile, tehnicianul cărășenilor a declarat răspicat că echipa sa vrea să joace în grupele Cupei României pentru a putea aduce la Reșița echipe cu nume din fotbalul românesc. Până la urmă ambii tehnicieni au efectuat modificări masive în echipe față de cum abordaseră ultimele meciuri de campionat iar în final s-au impus vizitatorii ai căror jucători intrați pe parcurs au făcut diferența.

 

Andreas Chirițoiu, al treilea gol consecutiv în cupă

Spre deosebire de jocurile anterioare, în care orădenii au început modest de fiecare dată, acum situația s-a modificat iar FC Bihor a făcut o primă repriză excelentă , rodul evoluției bune văzându-se și pe tabela de marcaj care indica 1-0 pentru gazde după 45 de minute. Cu un joc bun pentru orădeni dar parcă cu reșițenii punctând puțin mai mult la capitolul ocazii de poartă, FC Bihor a deschis totuși scorul în minutul 27. Ioan Hora a executat o lovitură de colț de pe partea dreaptă a atacului bihorean, Andreas Chirițoiu a preluat balonul pe piept în mijlocul careului mare direcționându-și-l către extrior pentru a-și crea poziție de șut după care, din întoarcere, a lovit exact balonul care s-a dus în plasa porții adverse (1-0). Până la pauză portarii celor două echipe nu prea au mai avut de lucru, doar reșițenii încercând firav, în două rânduri, să provoace daune defensivei adverse.

 

Mutările au decis jocul

Prima jumătate a părții secunde s-a desfășurat aproximativ după același scenariu, cu gazdele la timona partidei dar fără urmări pe tabela de maraj. Apoi au survenit modificări în ambele echipe și situația s-a schimbat radical. Dacă cei intrați în tabăra orădenilor nu au adus deloc plus valoare, modificările lui Flavius Stoican au făcut diferența, Haită fiind asul din mâneca tehnicianului echipei oaspete. În minutul 51, Andreas Chiriţoiu a prins un şut spectaculos, în diagonală, de la 25 de metri, dar a scos, la fel de spectaculos, portarul reşiţean David Dincă. Primul gol al reşiţenilor s-a consemnat în minutul 74, atunci când Marius Cioiu a fost angajat în careu și, din 10 metri, l-a învins cu un şut în dreapta pe portarul Ionuţ Rus (1-1). Echipa orădeană s-a dezechilbrat și mai mult după ce Ioan Filip a fost scos din teren astfel că, în minutul 80, Reșița a trecut în avantaj. Defensiva orădeană, prin Andrei Gal, a gafat decisiv prilejuindu-i lui A. Lascu să înscrie cu latul din 7 metri. Ultimul gol al partidei a fost marcat de oaspeți în minutul 87 atunci când jucătorii reșițeni efectiv s-au jucat cu ai noștri pasând în careu, după o lovitură de colț. La finalizare s-a aflat Mihai Dolghi care a marcat cu un șut pe jos, la colțul scurt. Acestea au fost principalele momente ale unei partide în care FC Bihor a jucat bine o bună perioadă de timp dar a cedat pe final ca urmare a schimbărilor efectuate de către antrenorii celor două echipe. În acest context orădenii părăsesc competiția care, anul trecut, aducea la Oradea echipe precum FCSB și Dinamo București.

 

Urmează revenașa, în campionat

Pentru roș-albaștri rămâne doar campionatul Ligii a II-a acolo unde, nu mai departe de ziua de mâine, va disputa jocul din etapa a 5-a împotriva aceluiași adversar, CSM Reșița, și în aceeași locație. Partida revanș, pentru că îi putem spune și așa, va debuta la ora 18:00.

FC Bihor: I. Rus - D. Giafer, A. Gal, Al. Băican - S. Cucu, I. Filip - cpt (min. 65 R. Gunie), R. Farcaş, C. Jurj (min. 77 I. Ban) - A. Nica (min. 56 A. Moga) - I. Hora (min. 56 Sg. Jurj) şi A. Chiriţoiu (min. 65 Al. Stahl). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

CSM Reşiţa: D. Dincă - M. Dolghi, Cr. Bocşan, Elton Constantino Da Silva (min. 46 N. Fota) - Şt. Bărboianu (min. 46 M. Cioiu). D. Fărăgău (min. 62 Fl. Haită), A. Dudea - cpt, Vl. Chera - A. Suciu (min. 56 I. Doană), A. Lascu şi R. Jerdea (min. 46 C. Tucaliuc). Antrenor: Flavius Stoican