Eliminată din Cupă (1-3), FC Bihor a fost învinsă de CSM Reşiţa şi în campionat (2-3) după o serie de erori elementare în defensivă în faţa unui adversar pragmatic, care a ştiut să speculeze momentele favorabile din ambele jocuri.

Cu o atitudine mai bună, FC Bihor a condus şi jocul din etapa a 5-a a Ligii a II-a, după un şut în diagonală din 10 metri a lui Ioan Filip (1-0), dar două greşeli individuale au făcut ca la pauză reşiţenii să intre în avantaj.

Sebastian Cucu a trimis prea încet mingea în spate, Andrei Lascu a interceptat, a avansat şi a pătruns în careu, după care a centrat perfect în centru, de unde Florin Haită (39) a reuşit să înscrie, din cădere, pe lângă portarul Accinelli (1-1). În ultimul minut al prelungirilor din prima repriză, oaspeţii au obţinut o lovitură de la 11 metri. Andrei Lascu a avansat pe partea dreaptă, a centrat în careu, înspre Andrei Burlacu, care a fost faultat de Andrei Gal. Lovitura de la 11 metri a fost transformată sigur de Marius Cioiu (1-2).

La zece minute de la reluare, FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea, în minutul 55, prin Andreas Chiriţoiu, care a deviat din apropiere mingea trimisă de Andrei Moga (2-2). Orădenii au continuat să atace, irosind ocazii mari prin Chirițoiu (58), care a reluat pe lângă din 5 metri, Stahl (71), în transversallă din 12 metri! Oaspeţii au replicat în minutul 77 cu o lovitură liberă executată foarte bine de Florin Haită, care a trimis spre vinclu, dar portarul Accinelli a deviat în corner, de sub transversală.

După lovitura de colţ a reşiţenilor, Andrei Lascu  trimis din 5 metri, dar a scos Accinelli. Mingea a ajuns la Rimovecz, care, nemarcat din 6 metri, a trimis pe lângă poartă! Până la urmă, oaspeţii au mai profitat o dată de slăbiciunile apărării orădene şi Moussa Samake a finalizat din 14 metri cu o execuţie de atacant veritabil (2-3). Eşec frustrant pentru roş-albaştri, dar când faci atâtea greşeli în defensivă e greu să emiţi pretenţii la un rezultat pozitiv.

Urmează o pauză competiţională de două săptămâni în care staff-ul tehnic are ocazia să remedieze serioasele deficienţe din exprimarea echipei orădene.„Sunt foarte dezamăgit de rezultat, dar sunt mândru de jucători, pentru că s-au sacrificat la acest joc, pentru că a fost un joc bun al nostru. Din păcate, am comis două greşeli care ne-au costat şi am încasat două goluri. Acum o să avem însă câteva zile libere, şi sper să revină cu o energie bună, pentru că urmează să ne concentrăm doar pe campionat de acum. Am vrut să câştigăm, cum toată lumea ne cere, dar fotbalul nu are logică, de aceea toată lumea poate să vorbească despre fotbal. Va trebui să venim la antrenamente, după această pauză, pregătiţi mental şi fizic şi să dăm totul pentru a merge înainte. Rezultatul nu este drept, dar cele două greşeli pe care le-am făcut ne-au costat. O să încercăm să lucrăm la aceste greşeli pe care le facem. În două meciuri am luat şase goluri şi cu siguranţă, patru din aceste goluri sunt din vina noastră. Cu muncă, cu siguranţă, se vor rezolva aceste lucruri”, a declarat directorul tehnic al FC Bihor, Gustavo Aragolaza.

Pe 14 septembrie, FC Bihor va juca în deplasare, cu CSC Dumbrăviţa.

FC Bihor: R. Accinelli - S. Cucu, A. Gal, D. Giafer, C. Jurj - I. Filip, R. Farcaș - A. Stahl (79 R. Gunie), A. Nica (9 A. Moga), Sg. Jurj (46 A. Chirițoiu) - I. Hora (62 R. Curescu). Director tehnic: Gustavo Aragolaza

CSM Reșița: M. Goga - M, Dolghi, A. Dudea,Sg. Rimovecz - Al. Negru (79 I. Doană), D. Isac (87 Cr. Bocșan), M. Cioiu, V. Chera - F. Haită (87 C. Tucaliuc), A. Lascu (79 N. Fota) și A. Burlacu (60 M. Samake). Antrenor: Flavius Stoican

Au arbitrat: Marius Naidin (Pitești) - Ionel Valentin Dumitru (Gherghița - Prahova) și Lucian Tănase (Pitești). Arbitru de rezervă: Norbert Kemenes (Baia Mare). Observator arbitri: Mircea Ciglenean (Cluj Napoca). Delegat joc: Daniel Sabou (Zalău).