Nou promovata FC Bihor şi-a aflat ieri programul din Liga a II-a, campionat care va demara pe 3 august cu 22 de echipe într-o singură serie.  Echipa orădeană are parte de un debut abordabil, chiar pe teren propriu, cu Viitorul-Pandurii Târgu Jiu, o echipă fără pretenţii deosebite, care sezonul trecut a încheiat pe locul 5 Grupa B a play-outului.  

Fanii echipei orădene vor avea ocazia să vadă pe Stadionul Iuliu Bodola o serie de grupări bine cotate ale campionatului. La Oradea vor veni, printre altele, FC Argeş (etapa 3), CSA Steaua (etapa 7), FCU Craiova (etapa 9), Concordia Chiajna (etapa 12), Corvinul Hunedoara (etapa 14), Chindia Târgovişte (etapa 16), FC Voluntari (etapa 20), fapt care va face să crească numărul abonaţilor, peste 1.500 până acum. Roş-albaştrii vor disputa 11 meciuri acasă şi 10 în deplasare.

Primele două deplasări vor fi pe terenul a două nou promovate, AFC Câmpulung Muscel şi Metalul Buzău.

Cele 22 de echipe vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, după care va urma faza a doua  competiţiei, play-off şi play-out, în care echipele vor fi repartizate pe baza clasamentului final al sezonului regular şi în care vor intra cu toate punctele acumulate până atunci.

În play-off vor participa primele şase clasate, iar partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Superligii.

În play-out vor participa celelalte 16 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte opt echipe fiecare. În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19 și 22 iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20 și 21.

Participantele din fiecare grupă vor juca între ele o singură dată, rezultând un program de şapte etape şi șapte meciuri pentru fiecare echipă.

Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 7 şi 8, în timp ce ocupantele locului 6 din fiecare grupă vor juca un meci de baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga 2. Echipa gazdă din manşa tur a barajului va fi echipa din grupa A.