Echipa fanion de fotbal a județului Bihor și-a încheiat stagiul de pregătire centralizată desfășurată în stațiunea Băile Felix cu un amical în compania echipei Bihorul Beiuș, formație calificată în playoff-ul Ligii a 4-a. Partida, desfășurată pe terenul sintetic al al Bazei Sportive Transilvania Academy, s-a încheiat cu victoria orădenilor care s-au impus cu scorul de 6-1 (2-0).

Cu toate că veneau după 10 zile de cantonament, perioadă în care s-a pus accent pe acumularea fizică, roș-albaștrii pregătiți de către Florin Farcaș au arătat multă poftă de joc într-o partidă cu una dintre formațiile puternice ale Ligii a 4-a Bihor. Cu toate acestea, orădenii au deschis scorul foarte repede, încă din minutul 5 atunci când Sergiu Jurj a finalizat cu gol, de undeva din 6 metri, o pasă venită de pe stânga, de la Florin Chitaș care, în prealabil, înșirase prin dribling toți adversarii ieșiți în cale (1-0). Până la al doilea gol, orădenii au mai irosit trei ocazii importante de a marca prin Sergiu Ciocan, Loren Ioviță și Sergiu Jurj. Diferența de scor avea să se mărească în minutul 20 atunci când Sergiu Ciocan a finalizat cu șut, din 45 de grade, în dreapta portarului, după o pasă primită de la același excelent servant, Florin Chitaș (2-0). Acesta avea să fie până la urmă scorul primei reprize chiar dacă până la pauză orădenii au mai avut o șansă bună de a marca prin Sergiu Ciocan.

„Joc reușit, dar mai avem mult de lucru”

Partea secundă, în care antrenorul orădenilor a trimis în teren o altă garnitură, a fost și mai animată, cu nu mai puțin de 5 goluri marcate. Roș-albaștrii au înscris golul al treilea în minutul 61 prin Marius Hosu care a finalizat cu capul, din 6 metri, o centrare venită de pe dreapta de la Răzvan Gunie (3-0). Oaspeții aveau să reducă din diferență 5 minute mai târziu atunci când Raul Ștef a marcat din apropierea porții după ce portarul Radu Bob a respins în bară balonul șutat de către Degău, din lovitură liberă (3-1). În minutul 69 scorul a devenit însă 4-1, centrarea perfectă a lui Alexandru Stoian, de pe stânga, fiind fructificată de către George Cherman, care a înscris din şase metri. Orădenii au marcat din nou în minutul 76 prin Alexandru Stoian care a trimis balonul cu capul în plasă, din 7 metri, după un corner executat de Bogdan Vasile (5-1). Scorul final, 6-1, l-a stabilit juniorul Ionuţ Hebriştean, care a marcat din 4 metri după ce a fost servit bine, de pe dreapta, de Mihai Gîdea. „Am avut un joc bun, un antrenament bun, la finalul perioadei de pregătire centralizată. Mă bucur că jucătorii sunt sănătoşi, pentru că acesta este lucrul cel mai important. Jocul a fost la discreţia noastră, a fost un joc reuşit, dar mai avem de lucru foarte mult. Totuşi, până la începerea campionatului mai este timp. Ne bucurăm pentru tânărul Hebriştean, dar şi pentru toţi ceilalţi care au marcat, pentru că rolul nostru este să ducem mingea în faţa porţii, iar acolo să valorificăm fiecare acţiune. S-a simţit oboseala după cantonament, dar am avut şi poftă de joc. Însă, cum am spus, îmbucurător este că nu ne-am accidentat. Ţinem să le mulţumim celor de la Bihorul Beiuş, cum le mulţumim şi celor de la CS Oşorhei, că au jucat cu noi, pentru că au fost două jocuri utile în această perioadă de cantonament”, a declarat, după partidă, antrenorul Florin Farcaş.

Încă trei plecări de la FC Bihor

Conducerea clubului FC Bihor a anunţat că, din cauza unor motive de ordin personal, au fost reziliate de comun acord contractele cu jucătorii Vlad Gîsă şi Ionuţ Tănase. De asemenea, pentru a putea evolua mai mult, fundaşul Alexandru Popa a fost împrumutat până în vară la echipa ACSO Filiaşi, a treia clasată în Seria 7 a Ligii a III-a.

În următorul joc de verificare, FC Bihor se va duela cu CSM Satu Mare, a doua clasată în Seria 10 a Ligii a 3-a, partidă programată sâmbătă, 17 februarie, de la ora 12:00, la Baza Dinamo din Satu Mare.

FC Bihor prima repriză: Mihai Pînzariu - Călin Jurj, Sergiu Bactăr, Ricardo Farcaş, Loren Ioviţă - Andrei Moga, Vadim Calugher, Andrei Vînău - Sergiu Ciocan, Sergiu Jurj şi Florin Chitaş

FC Bihor a doua repriză: Radu Bob - Răzvan Gunie, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă (min. 67 Ricardo Farcaş), Alexandru Stoian - Răzvan Săutiuţ, Bogdan Vasile, George Cherman - Mihai Gîdea, Marius Hosu şi Ionuţ Hebriştean

Bihorul Beiuș: Fl. Bodea - Cr. Copil, R. Ștef, D. Laza, Cr. Dumitru - C. Habakuk, V. Degău - Al. Jurcuț, R. Bartha, N. Goilean - D. Lăsconi. Au mai intrat O. Nicolae - Ș. Tirla, G. Ardelean, D. Diniș, F. Diniș, D. Ușvat, L. Niculuț, Al. Peic.