Al doilea joc din sezonul de primăvară și a doua victorie pentru FC Bihor care arată ca o echipă puternică înaintea începerii playoff-ului din Seria 10 a Ligii a III-a la fotbal. În penultima rundă a sezonului regulat, roș-albaștrii au fost extrem de eficienți marcând la majoritatea ocaziilor avute în timp ce defensiv au fost foarte exacți, fapt care a condus la un uscces categoric, 4-0 (2-0), cu CSM Sighetu Marmației, echipă pregătită de fostul internațional Adrian Iencsi.

Vremea excelentă pentru fotbal dar și forma sportivă a orădenilor au determinat aproximativ 1500 de orădeni să vină în tribunele Stadionului Iuliu Bodola pentru a urmări un meci de Liga a III-a, cu o echipă din partea a doua a clasamentului, semn că pe acete meleaguri există o sete mare legată de acest sport. Gazonul stadionului municipal se prezintă în condiții excelente și asta datorită directorului bazei sportive Ovidiu Clonda care l-a adus la nivelul unor stadioane importante din țara noastră.

Serediuc și Hosu au marcat până la pauză

Debutul de joc i-a surprins oarecum pe orădeni care probabil nu se așteptau la o așezare atât de avansată a echipei oaspete. În acest context, cei din Sighetu Marmației puteau chiar deschide scorul în minutul 5 atunci când, după o acțiune pe partea dreaptă a lui Cătălin Tutuța finalizată cu centrare, balonul a ajuns la Emanuel Dat după respingerea portarului Radu Bob care, din poziție ideală, de la aproximativ 16 metri de poartă, a șutat pe lângă. Acesta a fost un excelent semnal de alarmă pentru orădeni care, ulterior, au reușit să contracareze cu mult succes jocul de perssing agresiv practicat de formația adversă. Scorul a fost deschis de către Tiberiu Serdiuc din lovitură de pedeapsă după un fault comis în careu asupra lui Andrei Gheorghiță. Fostul jucător de Liga I a executat perfect penalty-ul cu un șut spre vinclul din dreapta porții apărate de Lucian Cebotari care plonjase în partea opusă (1-0). Una dintre puținele ocazii irosite de bihoreni s-a petrecut în minutul 36 la finele unei acțiuni foarte frumoase. Andrei Gheorghiță a pornit atunci din exterior spre interior către poarta adversă, a pasat superb, cu călcîiul, în careu, către Tiberiu Serediuc care a centrat de undeva din stânga, spre interior, până la Adrian Poa care, din poziție ideală, a șutat pe lângă poartă. Totuși, până la pauză s-a făcut 2-0 la capătul unei alte acțiuni în viteză a roș-albaștrilor. Atacantul Marius Hosu, lansat excelent peste apărarea adversă undeva în partea stângă a ofensivei bihorene, și-a pus în valoare viteza deosebită, a pătruns în careu unde a întors prin dribling un fundaș advers după care, singur cu portarul, l-a executat pe aceasta ca la un penalty (2-0).

Același tipar în repriza secundă

Bihorenii au controlat autoritar și repriza secundă dar fără a-și crea foarte multe ocazii. Din cele 4 importante, roș-albaștrii au reușit să finalizeze două. Fundașul Andrei Gal a făcut 3-0 în minutul 50 după o lovitură de cap trimisă de la vreo 5 metri de poartă. Balonul fusese centrat din corner de către Tiberiu Serediuc. Din păcate însă marcatorul golului a fost nevoit să părăsească terenul după ce fusese lovit în cap cu piciorul la acea lovitură de colț. În minutul 66, Răzvan Gunie a șutat excelent de la aproximativ 25 de metri dar balonul a trecut puțin pe lângă poartă. Ultimul gol al partidei l-a marcat același Tiberiu Serediuc, jucător care astfel și-a pus semnătura la 3 dintre cele 4 goluri ale echipei sale cu o dublă și o pasă decisivă. După o acțiune pe partea dreaptă a atacului bihorean, balonul a ajuns în interiorul careului la Serediuc care, de undeva de la 15 metri, în partea dreaptă, a prins un șut perfect cu șiretul care l-a lăsat spectator pe portarul advers care a privit spre balonul care s-a dus ghiulea la colțul lung, către vinclul porții (4-0).

Acestea au fost principalele momente ale unei partide în care FC Bihor a arătat excelent și se anunță a fi o pretendentă importantă la câștigarea campionatului. În ultima rundă a sezonului regulat, orădenii vor evolua în deplasare cu SCM Zalău într-o partidă în care le poate oferi o mână de ajutor conjudețenilor de la Lotus Băile Felix care, dacă își vor face treaba acasă cu CSM Satu Mare vor prinde un loc de playoff.

Celelalte rezultate ale etapei a 17-a: Gloria Bistrița - Lotus Băile Felix 1-0, CSM Satu Mare - SCM Zalău 5-0, CFR Cluj II - Victoria Carei 2-1 și Sportul Șimleu Silvaniei - Minerul Ocna Dej 1-1.

Pe primele locuri: 1. FC Bihor - 37 p, 2. CSM Satu Mare - 35 p, 3. Gloria Bistrița - 35 p, 4. SCM Zalău - 27 p, 5. Lotus Băile Felix - 27 p.

FC Bihor: R. Bob - C. Jurj, A. Gal (54 Al. Popa), R. Farcaș, R. Gunie - G. Cherman, Cl. Petruș (64 Fl. Drăgan) - T. Serediuc, Ad. Popa (64 A. Hosu), A. Gheorghiță (72 A. Chindlea) - M. Hosu (54 Sg. Jurj). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe

CSM Sighet: L. Cebotari - Cr. Catrina (72 V. Pătrășcan), R. Gherman, D. Dunca, G. Ardelean (72 G. Caba), A. Deivid (57 Jamal Amrichate), Em. Dat, C. Tutuța, R. Novoszekenszki, I. Pop (72 I. Bumbar), R. Serediuc (79 D. Gherman). Antrenor: Adrian Iencsi