Egale în cele două jocuri din sezonul regulat, FC Bihor şi Poli Timişoara se duelează sâmbătă, de la ora 17.00, în play-off-ul Ligii a III-a, seria 8. După ce în ambele jocuri au avut victoria la îndemână, orădenii speră să răpună rivala la promovare şi să facă un pas decisiv pentru câştigarea seriei.

Neînvinşi în acestă stagiune şi cu şapte puncte avans, „roş-albaştrii” înfruntă un adversar tenace şi arţăgos, care în ultima perioadă a avut şi el constanţă în rezultate, astfel că se anunţă un meci de zile mari pe Stadionul „Iuliu Bodola”.

În prima etapă din play-off, ambele echipe şi-au confirmat statutul de favorite, FC Bihor, mai uşor, scor 4-1 cu Phoenix Buziaş, iar Poli Timişoara, cu emoţii, 2-1 în faţa celor de la CSC Peciu Nou, golul victoriei fiind marcat din penalty în ultimul minut al prelungirilor.

„Echipa arată şi se pregăteşte bine. Avem un moral bun după victoria din ultima etapă. Urmează un derby cu o echipă de tradiţie, Poli Timişoara, exact aşa cum suntem şi noi, şi vom avea în faţă un adversar pe care nu l-am învins în acest campionat. Cu atât mai mare e motivaţia de a lua toate cele trei puncte. Meciul de sâmbătă este foarte important, poate cel mai important din acest play-off, pentru că noi urmărim să ne consolidăm poziţia de lider, să ne desprindem la cât mai multe puncte, pentru ca apoi să ne pregătim în linişte de ce urmează în play-off. Vom întâlni însă un adversar bun, o echipă muncitoare, bine organizată, cu un antrenor de calitate. Poli este o echipă care pune probleme fiecărei formaţii din această serie, prin posesie progresivă şi prin calităţile tehnice individuale ale jucătorilor, dar sigur că şi noi, la rândul nostru, avem atuurile şi calităţile noastre”, a declarat antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş, care aşteaptă o susţinere puternică din partea fanilor bihoreni.

 „Să fie la fel de inimoşi cum au fost la jocurile anterioare, să vină într-un număr şi mai mare, pentru că avem nevoie de public. Sunt convins că şi Timişoara va veni cu un public numeros, pentru că şi anul trecut a facut-o. Nu ne rămăne decât ca noi să confirmăm jocurile bune pe care le-am făcut până acum, să aducem victoria, satisfacţie şi bucurie publicului nostru frumos, care vine în permanenţă să ne încurajeze şi să fie alături de noi”, consideră Farcaş.

Staff-ul tehnic al echipei orădene continuă să se confrunte cu probleme de efectiv. Alexandru Stoian, Andrei Gal şi Tamas Paublusztig sunt indisponibili, iar Luca Tincau și Sergiu Ciocan nu se află în plenitudinea forţelor.

Biletele de intrare pe stadion pentru spectatori au fost puse în vânzare deja online la preţul de 10 lei (https://eventbook.ro/sport/bilete-fc-bihor-oradea-politehnica-timisoara), dar bilete se vor găsi și la stadion în ziua meciului (la Casierie, la Poarta 3, începând cu ora 15:30). Accesul în stadion se va putea face începând cu ora 15:30, pe la Poarta 3 şi Poarta 2.

Persoanele cu dizabilități și copiii cu vârsta de până în 14 ani au accesul gratuit.

În zona stadionului va fi permis doar accesul, spectatorii fiind rugaţi să parcheze prin împrejurimi sau să vină pe jos ori cu mijloacele de transport în comun.