Liderul campionatului Seriei a 8-a din Liga a III-a la fotbal și-a respectat blazonul și a câștigat jocul de acasă cu Progresul Pecica. La capătul unei partide „muncite”, așa cum avea să declare și antrenorul Florin Farcaș, FC Bihor a câștigat 2-0 (2-0) duelul cu echipa din Pecica care astfel a ratat participarea în playoff.

După cum o arată și scorul pe reprize, prima partea a meciului a fost mai animată. Gazdele au marcat imediat după începerea partidei, în minutul 3, la capătul unei lovituri libere executate excelent de către Andrei Vînău, din apropierea liniei de tușă, de pe dreapta atacului orădean. Balonul a ajuns undeva în centrul careului arădean de unde fundașul central Alex Băican a lovit excelent cu capul pentru 1-0. A urmat minutul 7 al partidei, unul incendiar la poarta roș-albaștrilor cu nu mai puțin de trei oportunități de a marca pentru oaspeți, la aceeași fază. După o lovitură de colţ, mingea a fost trimisă în careul mic, de unde Borcea a reluat spre poartă, dar a respins Mihai Pînzariu în bară, mingea a revenit la cei de la Pecica, dar fundaşii orădeni au respins din faţa linei porţii, după care Sergiu Aldan a şutat dintr-o poziţie bună, dar a fost la post din nou portarul Mihai Pînzariu. Următoarea ocazia notabilă a partidei a aparținut tot oaspeților care, în minutul 27, prin Mihai Ardsene, au trecut pe lângă 1-1 după o lovitură liberă de la vreo 30 de metri excelent executată dar care a trecut puțin peste poarta lui Pânzariu. Replica orădenilor a venit în minutul 32 atunci când Loren Ioviță a pătruns pe partea stângă în careul advers și, din unghi, a șutat spre colțul lung dar balonul a ocolit poarta arădeană. Scorul final al partidei avea să fie stabilit în minutul 41 de către golgheterul Sergiu Jurj. Acesta a fost la locul potrivit pentru a trimite cu capul balonul în plasă după ce fundașul Csaba Preklet a fost extrem de aproape să reușească să marcheze unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului. Apărătorul a trimis un șut-centrare, de pe tușa din dreapta atacului orădean, de la vreo 35 de metri de poarta adversă, iar balonul, ușor împins și de vântul care sufla la ora partidei, a căzut pe bara transverală a porții adverse revenind în teren și oferindu-i lui Sergiu Jurj oportunitatea de a-și trece în cont o nouă reușită.

FC Bihor, singura neînvinsă din Liga a III-a!

Repriza secundă a fost anostă fără mari oportunități la niciuna dintre porți. Roș-albaștrii au trimis două șuturi periculoase, dar peste poarta adversă, prin Andrei Moga și Sergiu Jurj. Ocazia reprizei i-a aprținut lui Marius Hosu care, în minutul 81, din poziție ideală, după un contraatac rapid al bihorenilor, nu a făcut decât să îl evendențeieze pe portarul advers care a reușit să respingă șutul venit de undeva din 7 metri. Acestea au fost principalele momente ale unei partide care a consemnat la finalul ei că FC Bihor Oradea este singura echipă neînvinsă dintre cele 100 de participante în campionatele Ligii a III-a. Eșecul i-a costat pe cei din Pecica, Progresul ratând participarea în playoff după ce Phoenix Buziaș s-a impus 3-1 în deplasarea de la Șoimii Lipova.

„O victorie muncită”

„A fost o victorie meritată, o victorie muncită. Noi am încercat să respectăm planul jocului, să avem o stăpânire a jocului şi o agresivitate pozitivă în ceea ce înseamnă contactul unul contra unul cu adversarul. Am început bine meciul, am şi marcat repede, sigur că şi adversarul a venit motivat, pentru că a avut nevoie de toate cele trei puncte. Nu le-am dat posibilitatea să-şi dezvolte jocul decât la o fază în prima repriză, când a fost o nesiguranţă şi o bâlbâială în zona centrală. A doua repriză am încercat să conservăm rezultatul şi să surprindem pe spaţiile libere lăsate de ei, pentru că ştiam că vor veni peste noi, peste adversar. Am cedat uşor deliberat de multe ori mijlocul terenului, dar a fost şi o tactică a noastră, pentru că am încercat să cristalizăm jocul în defensivă, fiindcă era important să nu primim gol şi să stăpânim jocul. A fost un joc sub presiune, am simţit-o şi eu, au simţit-o şi băieţii săptămâna asta, dar cel mai important este că am câştigat şi ne-am adjudecat cele trei puncte”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Farcaş.

Prima etapă din playoff este programată vineri, 29 martie, de la ora 15.00, când FC Bihor va juca acasă cu Phoenix Buziaş.

FC Bihor: M. Pînzariu - C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, L. Ioviţă - A. Vînău (min. 49. K. Gagyi), R. Farcaş - cpt., V. Calugher (min. 62 R. Gunie) - A. Moga (min. 90 R. Săutiuţ), Sg. Jurj (min. 62 M. Hosu) şi M. Gîdea (min. 62 B. Vasile). Antrenor: Florin Farcaş

Progresul Pecica: M. Gakos (min. 70 F. Burtic) - M. Salka (min. 70 F. Nortey), E. Wild (min. 53 A. Iuga), A. Nasiru, S. Aldan - M. Arsene, D. Shiaondo (min. 53 B. Bozian), R. Bănăţan - L. Bodri, D. Răchită (min. 77 P. Paşcalău) şi S. Borcea. Antrenor: Dan Stupar