Lider în Seria a 8-a din Liga a III-a, FC Bihor este prima şi când este vorba de reluarea pregătirilor pentru sezonul de primăvară. „Roş-albaştrii” s-au reunit ieri dimineaţă animaţi de gândul promovării în Liga a II-a şi cu câteva noutăţi în lotul de 30 de jucători prezent la Stadionul Iuliu Bodola.

Vînău, Tincău şi Tănase, primii transferaţi

Până acum, clubul bihorean a perfectat trei transferuri ale unor jucători care anul trecut au evoluat în liga secundă. Eric Vînău (18 ani), Luca Tincău (22 ani, CS Mioveni) și Ionuț Tănase (25 ani, CS Dumbrăviţa) au semnat contracte pe doi ani şi jumătate cu FC Bihor.

Fost junior la FCSB, CSM Satu Mare şi Victoria Carei, Luca Tincău poate evolua ca mijlocaș sau atacant. În prima parte a campionatului a jucat 11 meciuri, 9 în campionat și 2 în Cupa României, totalizând 543 minute. „Luca Tincău e un fotbalist cu profil ofensiv, un atacant, cu calități fizice foarte bune. E un jucător cu o viteză și cu o explozie bună, talia sa ne ajută și ea pentru o poziție ofensivă. Eu am încredere în el pentru că-l știu de când era la Carei, era un jucător calitativ, un marcator. Fiind la Liga II eu cred că vine cu un alt suflu și cu o altă încredere și cred că va fi un jucător la fel de important precum ceilalți pe care-i avem deja”, l-a descris antrenorul principal Florin Farcaș.

Ionuț Tănase joacă în linia mediană, bifând 14 meciuri din 15 în campionat (1087 minute), înscriind două goluri şi un joc de Cupa României. Fost internațional U17 și U19, cu 121 de meciuri în Liga 2, Tănase a mai activat la UTA, Crişul Chişineu Criş, Gloria Lunca Teuz Cermei, FCU Craiova și CS Mioveni.

„Este un jucător experimentat la nivelul ligii secunde, cu multe meciuri în acest eșalon. Din punctul meu de vedere, e un mijlocaș calitativ în tot ceea ce înseamnă jocul ofensiv, cât și defensiv și care dezvoltă foarte bine jocul de construcție. Sper să fie și el un concurent și o soluție bună pentru noi”, l-a caracterizat Florin Farcaș.

Mijlocaş central sau lateral, Eric Vînău a jucat mai puţin la liderul ligii secunde, 127 de minute în 5 meciuri de campionat și 90 de minute în Cupa României. Deținut în coproprietate cu U Cluj, Vînău a mai trecut pe la Unirea Ungheni.

„Vînău este un jucător tânăr, under, care vine și el de la Liga 2 și e component al loturilor naționale. A cochetat și cochetează în permanență cu loturile naționale. E clar că are calitate, e un jucător cu potențial și l-am adus pe perioadă mai îndelungată”, a comentat Farcaș.

 

Mai vin cel puţin doi jucători din eşalonul secund

Conducerea clubului se mai află în negocirei cu jucători care au evoluat ultima dată în eşalonul secund. „Ne mai dorim cel puțin doi jucători. Suntem în tratative cu ei și sperăm ca de săptămâna viitoare să facă și ei parte din lotul nostru. Nu mă ascund, sunt tot jucători care au evoluat la nivel de Liga 2”, a mai spus  Florin Farcaș.

Cu FC Bihor se mai pregătesc Luca Popa (18 ani), liber de contract după o experienţă la Venezia, Krisztian Gagyi, un tânăr jucător venit din Anglia care se află în probe, precum şi cinci juniori de la centrul clubului orădean: Arsenie Mocan, Andrei Cherman, Darius Oșvat, Stelian Bohuș și Denis Mihuț, ultimul fiind fiul antrenorului secund Dorin Mihuț. În schimb, au lipsit Flavius Drăgan, din motive medicale, Alex Popa a fost învoit, iar Andrei Chindlea a anunțat conducerea clubului că a decis să renunțe la fotbal...

 

Președintele George Tătar a anunţat că niciun jucător important nu va fi cedat în această iarnă. „Nu va pleca nici unul dintre jucătorii importanți din lot. Avem un obiectiv de îndeplinit într-un an greu, unul în care sper ca în vară să ne bucurăm cu toții că ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat George Tătar, într-o conferinţă de presă.

Antrenamentele se vor desfăşurat pe plan local, iar în perioada 31 ianuarie – 9 februarie echipa va efectua un stagiu centralizat la Hotel President din Băile Felix. „Începem cu reacomodarea la efort, iar început, încet vom crește intensitatea. În cantonamentul din Băile Felix vor fi câte două antrenamente zilnice, urmând ca apoi să ne concentrăm pe startul competițional”, a spus preparatorul fizic Bogdan Guler.

 

Lotul de la reunire

Portari: Mihai Pînzariu, Radu Bob, Arsenie Mocan;

Jucători de câmp: Andrei Gal, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian, Sergiu Bactăr, Călin Jurj, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Răzvan Gunie, Andrei Militaru, Ionuţ Ban, Andrei Moga, Bogdan Vasile, Sergiu Jurj, Marius Hosu, Eric Vînău, Luca Tincău, Ionuţ Tănase, Denis Mihuţ şi Stelian Bohuş. Krisztian Gagyi și Luca Popa.

 

Opt jocuri amicale

În perioada precompetiţională, FC Bihor are perfectate opt jocuri amicale, pe 27 ianuarie cu Unirea Dej (locul 18 în Liga 2); în 31 ianuarie, cu Corvinul Hunedoara (locul 2 în Liga 2); pe 3 februarie, cu Metropolitan Ișalnița (locul 2 în Liga 4 Dolj); 9 februarie - CSM Sighetu Marmației (locul 5 în Liga 3, Seria 10); 17 februarie - CSM Olimpia Satu Mare (locul 2 în Liga 3, Seria 10); 21 februarie - SCM Zalău (locul 1 în Liga 3, Seria 10); 24 februarie - Victoria Carei (locul 6 în Liga 3, Seria 10); 2 martie - CS Diosig (locul 1 în Liga 4 Bihor, Seria Sud).

Campionatul se va relua pe 9 martie.