FC Bihor şi-a asigurat serviciile a doi jucători de perspectivă, după ce până acum a transferat fotbalişti experimentaţi. Mijlocaşul David Sala (19 ani) şi atacantul Andreas Chiriţoiu (20 ani), ambii originari din Braşov, au semnat contracte pe trei ani cu nou promovata în liga secundă.

Născut la 24 august 2004, David evoluează pe postul de mijlocaş central, activând ultima dată la CSM Alexandria, echipă la care a fost împrumutat de la FCU Craiova. .

„Sunt bucuros că am ajuns la Oradea. Eu sunt mijlocaş central, atât ofensiv, cât şi defenisv, dar pot evolua, la nevoie, şi fundaş central, unde consideră antrenorul. Primul obiectiv cu FC Bihor este să rămânem în Liga a II-a, dar visul nostru este să promovăm în Liga I, ori în acest sezon, ori în sezonul următor, cât mai repede cu putinţă”, a declarat  David, după semnarea contractului.

 

Din liga secundă, de la o altă echipă retrogradată, vine şi Andreas Chiriţoiu, născut la 26 octombrie 2003. La vârsta de 15 ani a făcut  pasul către FCSB, unde până la 17 ani a jucat la juniori. Apoi a ajuns în Liga a II-a, la Unirea Constanţa, Oţelul Galaţi, echipă cu care a obţinut promovarea în prima ligă, după care, pentru o scurtă perioadă, a făcut parte şi din lotul celor de la CS Tunari, iar ultima echipa la care a jucat a fost Progresul Spartac.

Andreas a participat la Campionatul European cu echipa naţională U19 în Slovacia, în 2022, fiind golgheterul acestei generaţii.  „Pentru mine, acest transfer înseamnă foarte mult, pentru că, în aceste zile de când sunt aici, am observat că mă pot dezvolta foarte bine ca jucător. Am văzut că este un staff foarte bun şi profesionist, iar colegii sunt foarte ok. Mi-se pare că este un grup foarte unit şi cred că putem face o treabă foarte bună împreună. În primul rând ne dorim să ne menţinem în Liga a II-a, acesta fiind un lucru foarte important. Dar, o să luăm fiecare meci în parte, pas cu pas şi, dacă ne ajută Dumnezeu, dacă nu în acest an, în celălalt, sper să promovăm în prima ligă”, a afirmat Andreas Chiriţoiu.

În această vară, FC Bihor i-a mai transferat pe Ioan Hora (35 ani), Ioan Filip (35 ani) şi Ionuţ Ban (27 ani) şi a renunţat la 11 jucători: Marius Hosu, Eric Andrei Vînău, Sergiu Bactăr, Bogdan Vasile, Eduard Nergheș, Alex Cherman, Tamas Paublusztig, Krisztian Gagyi, Patric Andraș, Raul Ardelean, Răzvan Săutiuț.