Cea mai puternică echipă de fotbal a județului a obținut o victorie categorică, scor 5-1, în compania echipei ACB Ineu, ultima clasată din Seria 8 a Ligii a III-a. Partida, care a contat pentru a 16-a etapă din cadrul acestei competiții, a consfințit la final faptul că această parte a sezonului va fi câștigată de către orădeni care nu mai pot pierde primul loc indiferent de rezultatelor ultimelor două etape.

Public destul de numeros (aproximativ 1000 de oameni) prezent în tribunele Stadionului Iuliu Bodola deși adversara roș-albaștrilor a fost ultima clasată. Printre explicații ar fi numărul mare de abonați pe care îi are FC Bihor, vremea bună pentru această perioadă a anului și carcaterul umanitar pe care l-a avut jocul, încasările din biletele vândute la acest meci urmând a fi date familiei lui Ciprian Fogarași, președintele echipei de fotbal Crișul Aleșd, cel care se confruntă cu serioase probleme de sănătate. Deși numărul de abonați pe care îi are FC Bihor este uriaș, s-au vândut 205 bilete la acest joc iar suma încasată va fi donată familiei omului de fotbal din Aleșd pentru a sprijini tratamentul de care acesta are nevoie.

Scor de neprezentare până la pauză

Roș-albaștrii au început în forță partida deschizând scorul încă din minutul 3. Atunci, vârful de atac al bihorenilor, din poziție central-stânga, a prins un șut de zile mari, de undeva de la vreo 23 de metri de poartă, lăsându-l fără replică pe portarul advers care a văzut balonul intrând în plasă după ce a lovit bara de stânga porții sale (1-0). Putea fi 2-0 în minutul 19, dar călcâiul aceluiași Sergiu Jurj, din 5 metri, nu a prins cadrul porții adverse. Totuși avantajul gazdelor avea să fie mărit în minutul 24 de către Florin Chitaș care a finalizat cu capul, din 6 metri, o centrare venită de pe dreapta de la Vânău. În minutul 28 ocazie imensă a orădenilor care au recuperat repede un balon în treimea adversă, au intrat în careul arădenilor în superioritate numerică, dar același Florin Chitaș a ales varianta cea mai complicată pierzând balonul. Apoi din nou Chitaș, în minutele 30 și 38, a fost încă o dată aproape de majoarea scorului dar șuturile sale foarte bune au trecut puțin peste poarta celor din Ineu de Arad. Scorul primei reprize avea să fie stabilit de către golgheterul Sergiu Jurj care, scăpat sigur cu portarul advers, după un dribling scurt efectuat în centrul careului, a marcat pentru 3-0.

Oaspeții, activi în debutul părții secunde

Repriza secundă a fost începută modest de către roș-albaștri care le-au permis oaspeților să fie activi în ofensivă. În minutul 53 Susan a scăpat singur cu portarul Pânzariu dar acesta din urmă a avut o intervenție senzațională păstrând rezultatul neschimbat. După 5 minute însă tabela de marcaj avea să se modifice, M. Ndoye înscriind cu capul din 5 metri după ce a fost scăpat din marcaj de către fundașii bihoreni. Apoi liderul Seriei a 8-a și-a amintit că totuși primea replica ultimei clasate și a pus din nou stăpânire pe joc. În acest context au mai căzut două goluri în poarta vizitatorilor. Marius Hosu a făcut 4-1 în minutul 78 după un șut cu latul, din 6 metri, după o centrare primită de la Calugher, de pe partea dreaptă. Scorul final (5-1) avea să fie stabilit în minutul 86 de către Bogdan Vasile. Acesta a executat perfect, pe jos, o lovitură liberă de la aproximativ 23 de metri de poarta adversă. Acestea au fost principalele momente ale unei partide în care FC Bihor a controlat jocul cu excepția primelor 15 minute din repriza secundă. În urma acestei victorii, orădenii și-au asigurat primul loc la finele sezonului regulat.

„Acesta este lucrul cel mai important”

„Este o victorie muncită, o victorie meritată, o victorie fără niciun dubiu. Am controlat jocul de la început până la sfârşit, îmbucurător este că am marcat în prima repriză trei goluri. Acesta este lucrul cel mai important. Apoi, în repriza a doua am intrat uşor relaxaţi, dar încet, încet am intrat în ritmul jocului şi am înscris şi în a doua repriză două goluri. Sigur că sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor, mulţumit de rezultat, sunt uşor nemulţumit însă de golul pe care l-am primit, pentru că îmi doresc ca echipa să dea o siguranţă şi o notă de responsabilitate în jocul defensiv, dar, aşa cum ştim, începuturile de sezon sunt diferite şi aşteptăm, încet, încet să intrăm şi în ritmul şi în intensitatea jocurilor oficiale”, a declarat Florin Faracș, antrenorul FC Bihor.

În următoarea etapă, roș-albaștrii vor evolua sâmbătă, 16 martie, de la ora 15.00, în deplasare, cu Gloria Cermei, a 8-a clasată.

Celelalte rezultate ale etapei a 16-a: Phoenix Buziaș - CSC Peciu Nou 1-4, CS Socodor - Avântul Periam 0-2, Poli Timișoara - Gloria Cermei 2-0 și Șoimii Lipova - Progresul Pecica 0-3.

Pe primele locuri: 1. FC Bihor - 40p, 2. Poli Timișoara - 33p, 3. CSC Peciu Nou – 33p și 4. Progresul Pecica - 31p.

FC Bihor: M. Pînzariu - C. Jurj, C. Preklet, Al. Băican, L. Ioviță - R. Farcaș (min. 77 B. Vasile) - K. Gagyi, R. Gunie (min. 55 M. Gîdea), A. Vînău (min. 46 A. Moga), Fl. Chitaș (min. 55 V. Calugher) - Sg. Jurj (78 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş

ACB Ineu: C. Merșca - V. Clipotă, D. Zdrențan, A. Bekono, V. Spătaru - D. Călin - S. Susan (min. 81 A, Kone), R. Șerban, M. Ndoye (min. 65 M. Toure), L. Udrescu - I. Miculaiciuc (min. 69 R. Ionac). Antrenor: Cristian Sculici.