După două eșecuri suferite în precedentele două amicale disputate, cu primele două clasate din Seria 10 a Ligii a III-a, FC Bihor Oradea a avut prilejul să își refacă moralul într-o penultimă partidă de verificare susținută în compania echipei Victoria Carei, a 6-a clasată în aceeași Serie a 10-a din eșalonul al treilea.

Partida a fost total la discreția elevilor lui Florin Farcaș, roș-albaștrii având încă de la pauză un avantaj de trei goluri în jocul disputat pe terenul sintetic al Bazei Sportive Transilvania Academy. Orădenii au irosit mai multe ocazii pe lângă cele trei goluri marcate în primele 45 de minute. Cel care a deschis scorul a fost atacantul Sergiu Jurj care a punctat în minutul 13, avantajul gazdelor fiind dublat în minutul 36 de către ultimul transfer, fundașul maghiar Csaba Preklet care astfel a înscris primul său gol pentru FC Bihor Oradea. Ultima reușită a primei părți a purtat semnătură lui Adrian Gâdea, un alt transfer efectuat în această iarnă de către gruparea orădeană. Fostul jucător al CFR Cluj a punctat în minutul 39. Totuși, prima repriză a mai avut un moment notabil. Este vorba despre accidentarea lui Sergiu Ciocan care, din păcate, nu a mai putut continua jocul, locul acestuia în echipă fiind luat de către Florin Chitaș.

„Un joc bun prestat de echipa noastră”

Repriza secundă a fost începută excelent de către roș-albaștri care, în minutul 50, au majorat diferența, scorul devenind astfel 4-0 după reușita lui Florin Chitaș care a executat perfect o lovitură libera din marginea careului mare. Ultimul gol al bihorenilor a fost marcat de către Răzvan Săutiuț, în minutul 68 (5-0). Scorul final al partidei avea să îl stabilească echipa oaspete care a marcat golul de onoare în minutul 76, după o reușită aparținând lui Kevin Barth (5-1). „A fost un joc bun prestat de echipa noastră, în care am dus mult mingea în jumătatea adversă. Am încercat să creăm presiune pe adversar, aşa cum facem noi de regulă. Am încercat să desfacem jocul în benzi, să avem o dinamică bună. Ne-am creat superiorităţi, ne-am creat oportunităţi, am şi marcat. În principiu sunt mulţumit, chiar dacă mai avem încă de pus la punct mai multe aspecte ale jocului, dar important este că jucătorii s-au ridicat la nivelul la care mi-am dorit eu şi au avut ritm şi poftă de joc”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Farcaş.

Așadar pare că echipa FC Bihor a digerat bine cele două eșecuri consecutive, oarecum neașteptate, suferite la limită în precedentele două partide de verificare disputate în compania echipelor SCM Zalău și CSM Satu Mare, ambele cu gânduri evidente de promovare în Liga a II-a. Până la startul sezonului oficial de primăvară, roș-albaștrii vor mai disputa un meci amical în compania echipei CS Diosig. Partida va avea loc sâmbătă, 2 martie, la o oră și într-o locație care decoamdată nu au fost stabilite.

FC Bihor: M. Pînzariu (min. 60 R. Bob) - C. Jurj (min. 70 R. Gunie), C. Preklet (min. 70 T. Paublusztig), Al. Băican (min. 60 Sg. Bactăr), K. Gagyi (min. 60 R. Săutiuţ) - R. Farcaş (min. 60 B. Vasile), V. Calugher (min. 70 G. Cherman) - Sg. Ciocan (min. 46 Fl. Chitaş), A. Moga (min. 60 A. Vînău), Ad. Gîdea - Sg. Jurj (min. 70 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaș