''Vulturii verzi'' au revenit pe terenul unde, în primăvară, li s-au frânt aripile în zborul lor spre piscurile fotbalului românesc. De această dată au câștigat categoric cu scorul de 4-0 (3-0), o partidă pe care au dominat-o destul de clar.

Derby cu un ritm bun

Așteptat cu oarecare interes derby-ul orașului Oradea a corespuns integral din punct de vedere al evoluției celor două echipe locale, cu loturi, posibilități și perspective diferite. În fața unei echipe tehnice, cu un joc organizat, studenții orădeni, spre meritul lor, au ieșit la joc fără a se cantona neapărat în apărare, cum au făcut-o în etapele trecute celelalte adversare ale alb-verzilor. A ieșit un joc plăcut,alert, în care ''vioara întâi'' a fost evident CA Oradea, care a dictat ritmul acestei partide, dar și echipa gazdă a avut câteva situații bune în partea a doua a întâlnirii.

Vizibil incomodat de suprafața îngustă de joc, liderul campionatului a încercat prin combinații și țesături de pase să se apropie cât mai mult de poarta gazdelor, dar finalizările cele mai periculoase s-au dovedit a fi tot șuturile trimise din afara careului de Hosu, Ciocan de două ori sau Costea. Acesta din urmă, va reuși de altfel să deschidă scorul în minutul 21 cu un șut de la marginea suprafeței de pedeapsă iar mingea scăpată de sub control de portarul Săvescu s-a prelins dincolo de linia porții, total nehotărâtă. După alte câteva ocazii ale alb-verzilor, din care desprindem lovitura liberă bine bătută de Ciocan, în minutul 26 de la circa 25 m, jos la rădăcina barei,scoasă cu un plonjon spectaculos de Săvescu în corner, în minutul 30 a venit și golul al doilea. La o fază colectivă inițiată de Letan urcat în avanposturi, mingea ajunge în careul gazdelor iar Palinceac, pus sub presiune, și-a deviat mingea în propria poartă. Zece minute mai târziu ('40), lansat în adâncime, Hosu, reușește să înscrie și el din două încercări, după ce la primul șut Săvescu a reușit să respingă în față.

Oaspeții, în inferioritate numerică

În partea a doua gazdele au câteva ocazii bune de-a marca. În minutul 50 a fost nevoie de bravura portarului Ghețe care a scos spectaculos în corner un șut deosebit de periculos trimis de Șandra de la vreo 20 de metri. În minutul 60 echilibrul numeric din teren s-a rupt. Lipsit de experiență tânărul Ardelean a comis un fault total inutil la mijlocul terenului și cum deja mai avea un cartonaș galben, arbitrul Adrian Pop, care a condus bine această partidă, a fost nevoit să-l elimine. ''Vulturii verzi'' au condus în continuare ostilitățile dar studenții au prins și mai mult curaj și așa s-au ivit două-trei situații imense la poarta oaspeților. Cel mai periculos jucător al gazdelor fiind antrenorul secund Ilieș, dar portarul Ghețe s-a dovedit a fi imbatabil sâmbătă, iar când a trecut totuși o dată balonul de el, l-a ajutat Letan care a respins de pe linia porții, în minutul 71, din fața aceluiași Ilieș. Dobrescu obține un penalty în minutul 80 după o fază personală și execută lovitura de pedeapsă fără speranțe pentru Săvescu, pecetluind scorul final la 4-0.

Etapa viitoare Universitatea se va deplasa în Borș pentru un joc cu o echipă care nu se regăsește în acest început de campionat. Iar CAO va primi vizita echipei Unirea Livada pe Stadionul Municipal Oradea.. Ambele partide vor avea loc sâmbătă 21 septembrie de la ora 11:00.

Universitatea Oradea: Săvescu - Varga, Bulz, Jurcă, Palinceac, Găvrilaș, A. Toma, Pătrașcu (73 Moskola) , Ilieș, Junc (85 Hălmăgeanu), Șandra (82 V. Toma).  Antrenori: Codruț Bulz, Alexandru Ilieș.

CA Oradea: Ghețe - Copil, Letan, Stan, Panti, Lezeu ('46 Tenche), Ardelean, Costea (83 Balog), Haș (46 Dobrescu), Ciocan, Hosu (63 Blăgea). Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț.

Arbitri: Pop Adrian - la centru; Bărar Bogdan Ioan, Ciuciu Adrian-Călin.  Observator AJF Bihor: Dem Stelian Ghiță.