În urma tragerii la sorţi care a avut loc ieri la sediul Federaţiei Române de Baschet s-a stabilit programul semifinalelor şi locaţia de desfăşurare a Final Four-ului Cupei României. Astfel, CSM CSU Oradea se va „bate” cu Dinamo Bucureşti pentru a juca din nou cu trofeul pe masă, în Sala „Horia Demian”, în perioada 9-10 februarie, anul curent.

Sorţii au hărăzit adversari accesibili pentru cele două puteri ale baschetului masculin românesc. Dacă CSM CSU Oradea, liderul Ligii Naţionale, va înfrunta Dinamo Bucureşti, a 5-a clasată, U BT Cluj-Napoca (locul al doilea) se va duela cu SCM Timişoara, formaţia de pe locul al 6-lea. Cu acest prilej a fost stabilită şi locaţia turneului final al Cupei României. Chiar dacă orădenii îşi doreau să organizeze evenimentul, forţa financiară a echipei din oraşul de pe Someş a făcut ca aceasta să câştige licitaţia stabilindu-se astfel ca tot Cluj-Napoca, la fel ca anul trecut, să fie urbea în care se va stabili câştigătoarea competiţiei KO. Dacă în sezonul trecut Final Four-ul s-a desfăşurat în BT Arena, de data aceasta semifinalele şi finala vor avea loc în Sala „Horia Demian” din cauza suprapunerii cu duelul din FED Cup dintre România şi Rusia găzduit de cea mai modernă sală de sport din ţară.

Aşadar, Oradea trebuie să confirme din nou mitul conform căruia niciodată echipa organizatoare nu cucereşte Cupa României dacă-şi doreşte să-şi adauge în vitrină trofeul intern care-i lipseşte. Semifinalele se vor desfăşura în data de 9 februarie urmând ca ultimul act al competiţiei să aibă loc pe 10 februarie. Cu orele exacte de disputare vom reveni atunci când ele vor fi stabilite de către Federaţia Română de Baschet.