Tânăra echipă a LPS CSM Oradea a izbutit să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut atunci când a cucerit medalia de bronz. La sfârşitul săptămânii trecute, în sala de sport din Deva, bihorenii au devenit vicecampioni naţionali de judo la juniori U21.

Sportivii pregătiţi de către profesorii Emil Morar şi Dan Fâşie au avut un parcurs perfect până în ultimul act al întrecerii. În primul duel, cel din grupă, LPS CSM Oradea a dispus categoric, cu scorul de 4-1, de echipa CSŞ Miercurea Ciuc. Acelaşi rezultat l-au obţinut orădenii şi în semifinale unde au depăşit CSM Piteşti cu acelaşi scor. „Finala a prilejuit o întâlnire şi o luptă electrizantă, echilibrată, şi de un foarte bun nivel tehnic, rezultatul final decizându-se în ultimul meci”, a declarat Emil Morar, antrenorul echipei. U CSM Cluj Dinamo Bucureşti a învins LPS CSM Oradea cu scorul de 3-2 astfel încât bihorenii s-au ales doar cu medaliile de argint ale vicecampionilor naţionali.

„O echipă de viitor”

Componenţa echipei orădene a fost următoarea: Robert Boldiş şi Alexandru Popa la categoria 66 kg, Adrian Olaru şi Cristian Popa la 73 kg, David Fodor şi David Mitran la 81 kg, Alex George Creţ la 90 kg, David Nagy şi Alex Mierluţ la +90 kg. „De menţionat tinereţea echipei orădene, toţi componenţii ei fiind cadeţi sau primul an de juniorat, ceea ce ne conferă în viitor perspectivele formării unei echipe de seniori cu care să atacăm titlul naţional”, a mai spus Emil Morar.

Alex Creţ, locul al doilea în lupta la sol

Tot în cadrul acestei reuniuni sportive, în a doua zi de concurs, s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de judo juniori U21 Ne-Waza (lupta la sol), o competiţie maraton care s-a desfăşurat pe trei suprafeţe de luptă. Aici s-a remarcat Alex George Creţ, unul dintre cei mai buni sportivi ai Bihorului în acest an. Judoka de 17 ani a concurat în cadrul categoriei +81 kg unde a cucerit medalia de argint fiind învins în finală de către piteşteanul Şerban Eduard. Alţi doi sportivi au avut evoluţii apreciate reuşind să se claseze pe locul al 5-lea. Este vorba despre Alexandru Popa la 66 kg şi Adrian Olaru la 81 kg. Şarolta Lungu a fost a 7-a în cadrul categoriei +63 kg la fel ca Popa Cristian la 81 kg.